Newsroom

Newsroom

Η φωτιά στο πύργο καθυστερεί και την κυβερνητική συμφωνία Μέι – DUP

Οι συνομιλίες ανάμεσα στο δεξιό, προτεσταντικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας και στο Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την υποστήριξη στην κυβέρνηση μειοψηφίας του δεύτερου ξανάρχισαν την Τετάρτη, ωστόσο η συμφωνία ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω και της πυρκαγιάς σε πύργο στο δυτικό Λονδίνο.

58f6fd3a1dc52412758b4625

Η κ. Μέι και η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ είχαν την Τρίτη συνομιλίες που διήρκεσαν πάνω από μία ώρα, μετά τις οποίες η δεύτερη δήλωσε ότι μια συμφωνία, η οποία αναμένεται να είναι μάλλον ανεπίσημη παρά κυβερνητικός συνασπισμός, μπορεί να επιτευχθεί «μάλλον γρήγορα».

Η Βρετανή κεντροδεξιά πρωθυπουργός έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της 8ης Ιουνίου και χρειάζεται την υποστήριξη των 10 βουλευτών του DUP προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση κρίσιμων νομοσχεδίων. Το όριο της αυτοδυναμίας στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι 326 εκ των 650 εδρών και τα δύο κόμματα αθροίζουν 328.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, η ανακοίνωση συμφωνίας ανάμεσα στους Συντηρητικούς και στο DUP ενδέχεται να καθυστερήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυώροφο κτήριο κατοικιών στο κεντρικό Λονδίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Το κρατικό δίκτυο είχε αναφέρει ότι η συμφωνία επρόκειτο να ανακοινωθεί εντός της Τετάρτης.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…