Η φρίκη του πολέμου στη Συρία: Μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά της, νεκροί στα ερείπια (φωτο)

Συγκλονίζει η εικόνα που ανέβασε στο twitter ο Σύριος δημοσιογράφος Ibrahim Hamidi και αποτυπώνει το δράμα του πολέμου στο Χαλέπι.

57e7aad91dc524555f8b45b8

Οι διασώστες βρήκαν νεκρή μια μάνα κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της. Στην αγκαλιά της έχει το νεκρό βρέφος της, ενώ δίπλα της, επίσης νεκρός, βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιος της.


Από τους βομβαρδισμούς που έγιναν το Σάββατο στο Χαλέπι, έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.Σύμφωνα με διασώστη ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής ξεπερνά τους 100.

Ανάμεσα στους νεκρούς και επτά άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν γιαούρτι σε μια αγορά της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη περιέγραψε μια τραγική εικόνα, με αιμόφυρτους ανθρώπους και διαμελισμένα πτώματα παντού. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ακόμη στο Χαλέπι έχουν γεμίσει από τους τραυματίες.

Την ώρα που ΗΠΑ και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για κατάρρευση της εκεχειρίας, η διπλωματία δείχνει ανίκανη να σταματήσει έναν εμφύλιο που έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι καταστροφές μεγάλες και τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το μέγεθος της βίας. Δύο κέντρα διασωστών, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το εξαιρετικό θάρρος τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…