Newsroom

Newsroom

Η εκπτωτική ΝΔ και το "κουπόνι" του ΕΣΡ

Εκπτωτικές συνταγματικές τάσεις διακατέχουν τη Νέα Δημοκρατία, που μέσα σε ένα στροβιλισμό πολιτικών αντιφάσεων αλλάζει στάση μέρα με τη μέρα, μετατρέποντας σε κουπόνι συνταγματικότητας τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής, που πριν το ΣτΕ το μοίραζε αφειδώς αλλά τώρα το χρησιμοποιεί με εκβιαστικούς όρους.

5818780a1dc524dc2a8b4a6b

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, η εκπτωτική ΝΔ ζητούσε εκλογές, στη συνέχεια μαζί με τις εκλογές ζητούσε και την παραίτηση Παππά. 

Όταν κατέπεσαν τα δύο προαναφερθέντα, ξεπρόβαλλε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει στο σύνολό του το νόμο Παππά κι ας γνωρίζει -έστω μέσω των περιβόητων διαρροών- ότι μόνο το άρθρο 2α κρίθηκε αντισυνταγματικό. 

Μετέπειτα, στην επικαιρότητα ήρθε το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα, ένα στέλεχος που χαρακτηρίστηκε ως ανίκανο από το Μοσχάτο, ασχέτως αν υπηρέτησε για χρόνια σε θέσεις ευθύνης τη δεξιά παράταξη. 

Στη διάσκεψη των προέδρων τη Δευτέρα, που για άλλη μια φορά απεδείχθη άκαρπη, ο Νίκος Δένδιας, ως ο κύριος εκφραστής του σκεπτικού της ΝΔ, ξεκαθάριζε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπαίνει καν σε διαδικασία ονοματολογίας, εφόσον η κυβέρνηση αναστέλλει και δεν καταργεί το επίμαχο άρθρο. Το αν καταργείται ή αντικαθίσταται ένας νόμος είναι κάτι που δεν χρειάζεται καν ανάλυση και είναι προφανής η νομική ανακρίβεια που πιπιλίζουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ. 

Το παράδοξο, όμως δεν είναι μόνο αυτό, αφού σήμερα διά στόματος Γιώργου Κουμουτσάκου η ΝΔ πρότεινε ως κατάλληλο πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο.

Με την τελευταία κίνηση, αποδεικνύεται η απέλπιδα προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτινάξει από πάνω της την παραθεσμική στάση, που μόνο σκοπό έχει τη διαιώνιση του καθεστώτος ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού, προασπίζοντας τα συμφέροντα των καναλαρχών. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή