Η "δημοσιογραφική αλητεία" οδήγησε τον Χιώτη σε παραίτηση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Οι ψευδείς αναφορές του Βασίλη Χιώτη στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στην αγορά ακινήτου από πλειστηριασμό είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση από το ΔΟΛ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι πηγές του κ. Χιώτη είναι ανακριβείς, αφού σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο «δεν είναι δα και η πρώτη αλητεία».

57359c1d1dc5243e6b8b4578

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Βήμα FM και δημοσιογράφος του «Βήματος» από την εκπομπή που έχει στο σταθμό του ΔΟΛ «αποκάλυψε» ότι ο Τσίπρας όχι μόνο δεν ζει στο ενοίκιο, αλλά έχει αγοράσει το ακίνητο στην Κυψέλη μέσω πλειστηριασμού. Μάλιστα, το συμπέρασμα του κ. Χιώτη προέκυψε μετά από ρεπορτάζ που έκανε ύστερα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε.

Όλα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταξύ Χιώτη και Τατσόπουλου:

Χ: «Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε ζω στο νοίκι δεν έχω ακίνητα. Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται είχε το 2012 στην κατοχή του στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι ζω στο νοίκι, δε ζούσε σε νοίκι είχε δικό του το σπίτι ζούσε στον ΕΝΦΙΑ, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική».

Τ: «Σοκάρομαι, αυτή τη στιγμή είπε ψέματα ο Τσίπρας; Αλλάζει ο κόσμος εντός μου».

Χ: «Εσύ πιστεύεις λοιπόν πως εντάξει ο Τσίπρας είπε ψέματα μέχρι εδώ είναι το τερμάτισε. Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Σου χω συνέχεια… Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;».

Τ: «Ελάχιστους. Και χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση».

Χ: «Ακριβώς».

Τ: «Το ψάρι μυρίζει πολύ».

Χ: «1-0».

Το ηχητικό:


«Η δημοσιογραφική αλητεία είναι το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής»

Το Μαξίμου αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «δημοσιογραφική αλητεία» τα όσα ανέφερε ο Βασίλης Χιώτης κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.

Ειδικότερα, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο. «Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στην δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους, σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια» σημείωναν κυβερνητικές πηγές κάνοντας λόγο για επιθέσεις λάσπης εναντίον του πρωθυπουργού χωρίς πραγματικά στοιχεία.

«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία» προσέθεταν και κατέληγαν λέγοντας: «Η δημοσιογραφική αλητεία είναι απ’ ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής».

Ως εκ τούτου, ο Βασίλης Χιώτης οδηγήθηκε σε παραιτήθηκε από το ΔΟΛ, αφού οι πληροφορίες σχετικά με το «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα αποδείχτηκαν ανυπόστατες.

«Δεν είναι δα και η πρώτη αλητεία»

Με αφορμή τη διάδοση ψευδών ειδήσεων κατά του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε το γεγονός μέσω twitter:

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Κατρούγκαλος είχε στοχοποιηθεί από το «Βήμα» και συγκεκριμένα από ρεπορτάζ του Βασίλη Χιώτη, το οποίο έκανε λόγο για προμήθειες που φερόταν να παίρνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος από απολυμένους του Δημοσίου.

Το εν λόγω ρεπορτάζ είχε προκαλέσει σάλο, καθώς παρουσίαζε τον τότε αναπλ. υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει υπογράψει στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015 ιδιωτικά συμφωνητικά με 300 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, τις προσφυγές των οποίων ανέλαβε, και θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.


Ο κ. Χιώτης παρουσίαζε ως αποδεικτικό στοιχείο για τα προαναφερθέντα ένα έγγραφο από υπόθεση υπαλλήλου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, το οποίο όμως είχε δημοσιευθεί λειψό. Σε τηλεοπτική τους συνάντηση στο Mega μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, όταν ρωτήθηκε ο κ. Χιώτης ποιος ήταν ο λόγος που ήταν κομμένο το συγκεκριμένο έγγραφο, απάντησε πως αυτό έγινε για οικονομία χώρου. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος τόνιζε πως θα δημοσίευε νέα έγγραφα την επομένη, όταν και θα άνοιγαν τα αρχεία του Δικηγορικού Συλλόγου, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει τόσους μήνες μετά την εξαγγελία αυτή.

Στη συνέχεια, όμως, ο Βηματοδότης διέψευσε εξ ολοκλήρου το ρεπορτάζ του κ. Χιώτη, καθώς με δημοσίευμά μέσα στη συγκεκριμένη στήλη της εφημερίδας ο ΔΟΛ τα… μάζευε.

«Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015» ανέφερε επί λέξει ο Βηματοδότης.


Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε τότε το koutipandoras.gr με τον Βασίλη Χιώτη, ο πρώην διευθυντής του Βήμα FM παρουσιαζόταν ανένδοτος, καθώς ξεκαθάριζε πως το «Βήμα» δεν πρόκειται να ζητούσε συγγνώμη.  

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…