Η Δημοκρατία του Άδωνι

"Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου πεις πως είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή" λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Άραγε αυτούς που διαφημίζουν με πάθος ναζιστικά βιβλία και μιλούν υπέρ του ολοκαυτώματος, τι να τους κάνουν;

5810db7e1dc524fe2c8b48b9

Της Βαρβάρας Δημοπούλου

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται» τόνισε σε ομιλία του στην Χίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την στάση της στο προσφυγικό. Η κυρία Τασία, είπε, άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησαν όσα είδαμε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Γεωργιάδη, η κα Τασία έφερε τους πρόσφυγες στην Ευρώπη! Ούτε ο πόλεμος στην Ανατολή, ούτε οι δηλώσεις της Γερμανίας για αποζημιώσεις και χρηματική υποστήριξη των προσφύγων, ούτε η συμμετοχή της Τουρκίας στη μετακίνηση των προσφύγων προς τα ευρωπαϊκά ύδατα.

Επίσης, τόνισε, πως όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ τα σύνορα θα φυλαχτούν. Κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα όλη η Ευρώπη, όπως το να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορά της, θα το καταφέρει η ΝΔ. Με ποιο τρόπο; Θα τους πνίγει;

Μίλησε για καταπάτηση της δημοκρατίας. Το ότι «οι κομμουνιστές πρέπει να μπουν φυλακή» είναι δημοκρατικό;

Ο αποδιοπομπαίος τράγος

Στις μέρες μας, η κάθε πολιτική τοποθέτηση έχει δημιουργήσει τον αποδιοπομπαίο τράγο της και κάθε πολιτικός στρέφει τα βέλη του στον αντίπαλό του, θέλοντας να κατευθύνει την οργή του λαού εναντίον του. Η απόδοση ευθυνών στον αποδιοπομπαίο τράγο βοηθάει ώστε μια πραγματικότητα που στηρίζεται στη φαντασία να γίνει αληθοφανής. Συγχρόνως όμως, εμποδίζει τον πληθυσμό να συνειδητοποιήσει τα πραγματικά αίτια και τον “φταίχτη” της κατάστασης.

Ο φασισμός πάντα χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκια της κοινωνίας για να την κάνει κινητήρια δύναμη της ύπαρξής του. Χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών για να τους χειραγωγήσει. Την κάνει κοινωνική και την αναπαράγει σαν βία, όχι με σκοπό την εξάλειψή της, αλλά την αναπαραγωγή της επ’ αόριστον.

Έχουμε συνηθίσει να δείχνουμε ανοχή στα πάντα, όμως όσο δίνεται βήμα λόγου σε ανθρώπους που καταπολεμούν τους θεσμούς της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε αργά ή γρήγορα, η αμάθεια και οι αντιδημοκρατικές ιδέες που πρεσβεύονται από αυτούς τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή.

Πηγή: fmvoice.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…