Newsroom

Newsroom

Η βιογραφία του Ηλία Ηλιού κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής

Ένα πολύτιμος τόμος με τη βιογραφία του Ηλία Ηλιού έρχεται να προστεθεί στη σειρά «Βιογραφίες Πολιτικών» από τις εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

5a1ac9181dc5243a4f8b45aa

Είναι η πρώτη βιογραφία πολιτικού της Αριστεράς που δημοσιεύεται από το Ίδρυμα και καθόλου τυχαία επιλέχθηκε η προσωπικότητα του Ηλία Ηλιού, ενός επιφανούς στελέχους της Αριστεράς, με εξέχουσα προσωπικότητα που έχαιρε σεβασμού από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του τόμου, ομότιμο καθηγητή πολιτικών επιστημών Ηλία Νικολακόπουλο, ο Ηλίας Ηλιού «ήταν ένα φωτεινό μυαλό, ένα σπινθηροβόλο βλέμμα, με ευρύτερη παιδεία και γοητευτική παρουσία, ένας μαχητής που ανέλαβε συνειδητά να επωμιστεί το ρόλο της εκπροσώπησης και υπεράσπισης των ηττημένων του Εμφυλίου Πολέμου. Ένας πολιτικά ενεργός πολίτης που επιχείρησε με το λόγο και τη δράση του να επαναφέρει την Ελλάδα στον δρόμο της ομαλότητας, υπερβαίνοντας τις διαιρέσεις του Εμφυλίου. Ένας πολιτικός που σίγουρα αδικήθηκε από τη δύσκολη και άχαρη εποχή με την οποία αναμετρήθηκε, τα πέτρινα μετεμφυλιακά χρόνια. Οι εμβληματικές μορφές του Ηλία Ηλιού, αλλά και του θυμόσοφου προέδρου της ΕΔΑ Γιάννη Πασαλίδη, αποτελούν διαχρονικά σημεία αναφοράς για την αγωνιστικότητα, την ορθοφροσύνη και την ανιδιοτέλεια, που χαρακτήριζαν την επάνοδο της ηττημένης Αριστεράς στην ομαλή πολιτική ζωή».

Στην επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης συνέδραμε ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…