Η αστεία δικαιολογία του BBC για να μην παραδεχθεί τη γκάφα του για τη Βόρειο Κορέα (εικόνες)

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε το BBC στο twitter την οποία μάλιστα συνέχισε να υπερασπίζεται ακόμη κι όταν επισημάνθηκε ότι η είδηση την οποία μετέδωσε ήταν ψευδής.

5a82daef1dc524f4248b458d

Ο λογαριασμός του BBC Monitoring ανήρτησε συγκεκριμένα είδηση σύμφωνα με την οποία η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας δεν μετέδωσε την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνει η Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Κάποιος χρήστης του twitter διευκρίνισε ωστόσο ότι η τελετή μεταδόθηκε όχι όμως από το κεντρικό κανάλι της χώρας, αλλά από εκείνο που δείχνει αθλητικά.

Τότε το BBC αντί να ανακαλέσει, απάντησε αφοπλιστικά πως έχει πρόσβαση μόνο σε ένα κανάλι (προφανώς όχι στο αθλητικό) και ως εκ τούτου η είδηση που μετέδωσε δεν ήταν ψευδής.

Το γεγονός αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού της στο facebook η δημοσιογράφος Φραγκίσκα Μεγαλούδη η οποία έζησε δύο χρόνια στη Βόρειο Κορέα, έγραψε δε και βιβλίο για τις εμπειρίες της εκεί με τίτλο «Στη χώρα των Κιμ».

Έγραψε χαρακτηριστικά η Φραγκίσκα Μεγαλούδη:

«Περί δημοσιογραφίας -και μετά θα καταλάβετε γιατί έγραψα βιβλίο για τη Βόρεια Κορέα… Το BBC “τιτιβίζει” στο twitter ότι η Βόρεια Κορέα δεν δείχνει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών. Και ενώ πανηγυρίζει για τη μεγάλη δημοσιογραφική ανακάλυψη, κάποιος απαντάει ότι οι Ολυμπιακοί προβάλλονται στο κανάλι με τα αθλητικά και όχι στο κεντρικό κανάλι που δείχνει μόνο ειδήσεις. Και τι απαντάει το θεϊκό BBC… Εμείς έχουμε πρόσβαση μόνο σε ένα κανάλι αρά δεν είπαμε κάποιο ψέμα…

Όταν σε ρωτάνε γιατί λες ψέματα και εσύ απαντάς “είναι Τετάρτη”…» 




Δείτε και την πρωτότυπη ανάρτηση της δημοσιογράφου:

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…