Η απάντηση Τσίπρα σε Βήμα και δημοσιεύματα για τις τηλεοπτικές άδειες

Σαφέστατο πολιτικό μήνυμα στήριξης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά τόσο προς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς την αντιπολίτευση εμπεριείχε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

580d9b7d1dc524760a8b460a

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Παρά τα δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου τύπου, περί απόστασης του Πρωθυπουργού από τους χειρισμούς του Υπουργού του και στενού συνεργάτη του, με κορύφωση το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Βήματος με τίτλο: «Εξέγερση κατά Παππά», ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το βήμα του κομματικού οργάνου για να υπερασπιστεί όχι μόνο την γραμμή για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά συγχρόνως για να ρίξει δίχτυ προστασίας στον υπουργό και στενό του συνεργάτη, ο οποίος έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα και βάλλεται από την ΝΔ και μερίδα του Τύπου με αφορμή την χορήγηση των αδειών στα κανάλια.

Ο πρωθυπουργός θέλησε λοιπόν να υπενθυμίσει σε κυβέρνηση, κόμμα, αλλά και στην Νέα Δημοκρατία ότι η μάχη είναι συλλογική και ότι επιπλέον δεν αφορά τις επιλογές ενός και μόνο προσώπου αλλά της ίδιας της κυβέρνησης. Και όχι μόνο αυτό. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί και πατώντας πάνω στο ίδιο μοτίβο με τον υπουργό Επικρατείας κατέστησε σαφές πως ακόμη κι αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό, η κυβέρνηση δεν θα σωπάσει αλλά θα συνεχίσει να μιλάει διατυπώνοντας τις απόψεις της για το τηλεοπτικό τοπίο δημοσίως.

«Ε λοιπόν εδώ, θα το δηλώσουμε ξεκάθαρα. Αυτή δεν είναι μία μάχη ενός υπουργού. Είναι μία μάχη μιας παράταξης και ολόκληρου του ελληνικού λαού για να μπει επιτέλους φως στο σκοτάδι της διαπλοκής εδώ και τόσα χρόνια. Κι αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης τις απειλές να τις απευθύνει στο κόμμα του. Όχι στην Αριστερά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η συνολική στάση του πρωθυπουργού ενισχύει τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα αποφασισμένο να μην υποκύψει στις πιέσεις που ασκεί η ΝΔ για υποβάθμιση ή άδειασμα του Νίκου Παππά, και γιατί είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και γιατί οι χειρισμοί του στο θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών φέρουν την σφραγίδα του Μαξίμου και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…