Η ανισότητα του Μητσοτάκη και η ανθρώπινη φύση

Υποστήριξε την κοινωνική ανισότητα στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

59be672e1dc524ce028b4591

Αντιδράσεις προκάλεσε η φράση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην 82η ΔΕΘ λέγοντας: “δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση”. Και πως να μην υπάρχουν, καθώς η τοποθέτηση αυτή είναι μια διακήρυξη κοινωνικής και πολιτικής καθυστέρησης.

Ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μας λέει ότι ο αγώνας του ανθρώπου για θεσμική βελτίωση των συνθηκών ισότητας σε μια κοινωνία είναι μάταιος και απειλεί τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.

Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλει να μοιάσει τον Λουδοβίκο ΣΤ’ που διατύπωνε τέτοιες παρόμοιες απόψεις ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη από την οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου λέει: ”Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.”

Ίσως είναι καλό κάποιος να μάθει στον κ. Μητσοτάκη ότι ο άνθρωπος διεκδικεί την ισότητα με αγώνες σε συνθήκες ελευθερίας!

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…