Newsroom

Newsroom

Η αδημοσίευτη χειρόγραφη επιστολή της Νταϊάνα που αποκαλύπτει πόσο μόνη ένιωθε

Μία αδημοσίευτη επιστολή η οποία επιβεβαιώνει το πόσο δυστυχισμένη ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα από την στιγμή που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο και πόσο αποξενωμένη ένιωθε μέσα στο βασιλικό Παλάτι, ήρθε στη δημοσιότητα.

5882307e1dc524cb458b46da

Μέσα στο προφητικό γράμμα, το οποίο γράφτηκε έξι μόλις μήνες πριν ο συγγραφέας Andrew Morton εκδώσει το αμφιλεγόμενο βιβλίο του, το 1992 «Νταιάνα: Η αληθινή ιστορία της», η πριγκίπισσα αναφέρει πως νιώθει «συνεχώς παρεξηγημένη» και «εξαιρετικά απομονωμένη» μέσα στα βασιλικά ανάκτορα και ειδικότερα, την ώρα που μπορούσε να δει τι έρχεται στην χώρα και την οικογένειά της».

Ο παραλήπτης του γράμματος ήταν ο στενός φίλος της και διακοσμητής εσωτερικών χώρων Dudley Poplak.

Η κυκλοφορία του βιβλίου του Andrew Morton, που στην ουσία αποτελεί την βιογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, είχε προκαλέσει τότε σοκ στο βρετανικό λαό και όχι μόνο αφού αποκάλυπτε πως ο γάμος της Νταϊάνα με τον Κάρολο ήταν εικονικός και πως και οι δυο τους διατηρούσαν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Morton υποστήριξε ότι τα όσα γράφει είναι πλήρως εξακριβωμένα από καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες όμως δεν κατονόμαζε, μετά το θάνατο της Νταϊάνα το 1997, αποκάλυψε πως τις πληροφορίες του τις είχε δώσει η ίδια.


Η επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα είναι χειρόγραφη, γράφτηκε μέσα στο Παλάτι του Κένσινγκτον και έχει ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 1991. Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητέ Dudley, απόλαυσα το γεύμα μας σήμερα – ήταν σημαντικό για μένα για πολλούς λόγους και ιδίως η συνομιλία μας, προς το τέλος του νόστιμο γεύματό μας. Αισθάνομαι εξαιρετικά απομονωμένη περισσότερο από ποτέ τώρα, ενώ βλέπω αυτό που έρχεται στη χώρα αυτή αλλά και σε αυτή την οικογένεια. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχω περάσει ένα πρόγραμμα αυτο-ανάπτυξης που έχει προσφέρει μια βαθιά κατανόηση σε όσους υποφέρουν και σε αυτούς που χρειάζονται την αγάπη και την υποστήριξη. Νιώθω ότι πιστεύεις σε μένα, Dudley, και δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αυτό για μένα, καθώς είμαι συνεχώς παρεξηγημένη από τους γύρω μου. Παρακαλώ μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνομιλία μας τον Ιανουάριο, όταν ο ρυθμός της ζωής μου δεν θα είναι τόσο γρήγορος και μανιώδης, καθώς θα με ενδιέφερε να ζητήσω τη συμβουλή σου και να σου μεταφέρω τις εσωτερικές μου σκέψεις».

«Με πολύ αγάπη από την, Νταιάνα χ».


Ο Dudley Poplak πέθανε το 2005 σε ηλικία 74 ετών και η επιστολή αυτή τίθεται προς πώληση από έναν ιδιώτη συλλέκτη.

Σε μια δεύτερη, μικρότερη επιστολή από την Diana προς τον Poplak που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 1991, τον ευχαριστεί για ένα βιβλίο που της έστειλε το οποίο βρίσκεται επίσης σε δημοπρασία.

Η αξία της επιστολής εκτιμάται στις 800 λίρες και θα τεθεί προς πώληση στις 25 Ιανουαρίου.


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…