Guardian: "Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Να πάτε εκεί για διακοπές!"

Guardian

greece

Με ένα εκτενές κείμενο αρθρογράφος της Guardian καλεί τους ευρωπαίους πολίτες να βοηθήσουν την Ελλάδα και να δείξουν αλληλεγγύη στην κρίση που την ταλανίζει με το να περάσουν εδώ τις διακοπές τους. Δύο είναι οι συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν για την Ελλάδα. “Γιατί δεν πληρώνουν τα χρέη τους”, αλλά και “πως μπορούμε να βοηθήσουμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Και στη συνέχεια προτρέπει: Υπάρχει τρόπος να βοηθήσετε. Επισκεφθείτε την Ελλάδα! Ο καιρός είναι θαυμάσιος, οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και οι παραλίες είναι μαγικές. Οι άνθρωποι είναι πιο φιλόξενοι από ποτέ. Οι δυσκολίες τους κάνουν να χαμογελούν περισσότερο. Ο τουρισμός φέρνει ρευστότητα. Ο τουρισμός δείχνει αλληλεγγύη. 

Στη συνέχεια περιγράφει την εμπειρία ενός φίλου του που μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα: “Υπήρχαν ουρές στα ΑΤΜ, όχι όμως περισσότερες από ότι στο κέντρο του Λονδίνου ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Δεν υπήρξαν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Τα συλλαλητήρια για το Ναι και το Όχι διοργανώθηκαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα πήγαινα και πάλι εάν είχα τη δυνατότητα”. 

Ο αρθρογράφος τους συμβουλεύει να έχουν μαζί τους χρήματα σε μετρητά για να καλύψουν τα έξοδα της διαμονής τους. Μάλιστα, αναφέρει ότι ο πιο άμεσος τρόπος βοήθειας για τη διοχέτευση της ρευστότητας είναι να πληρώσουν με μετρητά. Οι κάρτες επισημαίνει ότι θα λειτουργούν κανονικά, αλλά τα μετρητά κρίνει ότι είναι καλύτερη λύση στην παρούσα κατάσταση, από τη στιγμή που υπάρχει δυσκολία πρόσβασης στις τραπεζικές καταθέσεις. 

Παράλληλα, συμβουλεύει τους τουρίστες να μην διαλέξουν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, αλλά τα μικρότερα νησιά, ενώ αναφέρει και ως άλλες προτάσεις την Ολυμπία, το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τους Δελφούς.

“Ο τουρισμός είναι μια μορφή αντίστασης. Θα κάνετε τις διακοπές σας, ενώ παράλληλα θα βοηθήσετε ένα έθνος να μην γονατίσει από τα διεθνή νομισματικά συμφέροντα”, καταλήγει το άρθρο. 

Πηγή: Guardian

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…