Newsroom

Newsroom

Guardian: Ο τέως επιστρέφει στην Ελλάδα επειδή… έχει φτηνά ακίνητα!

Τι άλλο θα συμβεί σε αυτήν την πολύπαθη χώρα; Μετά από χαράτσια, περικοπές, ανεργία και χίλια άλλα δεινά, δημοσίευμα της…

teos konstantinos

Τι άλλο θα συμβεί σε αυτήν την πολύπαθη χώρα; Μετά από χαράτσια, περικοπές, ανεργία και χίλια άλλα δεινά, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian αναφέρει πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επιστρέφει στην Ελλάδα για μόνιμη διαμονή!


Το δημοσίευμα επικαλείται κύκλους Ελλήνων φιλοβασιλικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Κωνσταντίνος θεώρησε πως είναι η κατάλληλη οικονομική συγκυρία για να επιστρέψει στη χώρα, έχοντας εδώ και καιρό αναθέσει σε ανθρώπους του να του βρουν μία μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει, σε αντίθεση με το Λονδίνο, όπου έμενε μέχρι πρόσφατα.

«Με την Ελλάδα βυθισμένη για έκτη διαδοχική χρονιά στην ύφεση και την ανεργία σε επίπεδα-ρεκόρ, περίπου 300.000 Έλληνες –στη συντριπτική πλειοψηφία τους υψηλά καταρτισμένοι επαγγελματίες- έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους. Η αντιστροφή αυτής της τάσης από τον Κωνσταντίνο, που ακόμα δεν έχει συγχωρηθεί για τη υποστήριξη που αρχικά έδωσε στους συνταγματάρχες […] είναι μάλλον απίθανο να γίνει αποδεκτή ελαφρά τη καρδία από την Αριστερά», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Ενδιαφέρον έχει η κατακλείδα του δημοσιεύματος, που αναφέρει: «Όμως η νέα γενιά γαλαζοαίματων της Ελλάδας φαίνεται να έχει ξεχάσει το παρελθόν. Ο πρίγκιπας Νικόλαος, λέγεται, νοικιάζει τώρα το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, του αποβιώσαντα πολιτικού που προκάλεσε τόση θλίψη στον πατέρα του».