Newsroom

Newsroom

Γραφικότητα εκτός ορίων στο Π. Φάληρο – Ράντισαν με αγιασμό το κόκκινο άγαλμα (video)

Το κόκκινο άγαλμα του Παλαιού Φαλήρου έχει προκαλέσει την οργή ορισμένων κατοίκων που προφανώς θεωρούν πως είναι ή μοιάζει εν πάση περιπτώσει με κάτι διαβολικό. Κάποιοι εξ αυτών λοιπόν μαζί με τον εφημέριο του Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Π. Φαλήρου αποφάσισαν να ραντίσουν το άγαλμα με αγιασμό. Έφτασαν στο σημείο με σημαίες, εικόνες και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και άρχισαν να ραντίζουν τον λεγόμενο Phylax.

5a4cb5bd1dc52410048b456a

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφορικά με το περιστατικό αναφέρει: «Οφείλει να διαφυλάττει, προστατεύει και συντηρεί όλα τα γλυπτά έργα τέχνης και μνημεία που υπάγονται στη δικαιοδοσία της και παράλληλα να επιδιώκει, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων της , τη δημιουργία ή απόκτηση νέων με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της Πόλης, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την απόδοση τιμής και τον εμπλουτισμό των δημόσιων χώρων με έργα τέχνης.

Προφανώς η ελευθερία της άποψης και της έκφρασης είναι δικαίωμα του καθενός, η κακοποίηση όμως ενός δημόσιου έργου τέχνης για να εκφράσει κάποιος την δυσαρέσκεια του ή την εκτόνωση του, είναι πράξη βάρβαρη και παραβατική.

Στο πλαίσιο αυτό, η οποιαδήποτε κακοποίηση έργου τέχνης που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο είναι καταδικαστέα και πέρα της αυτονόητης καταδίκης ανάλογων ενεργειών, καθήκον της Δημοτικής Αρχής του Παλιού Φαλήρου είναι αφενός η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφετέρου η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ανάδειξης της υπαίθριας γλυπτικής της Πόλης. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, μέσω της νομικής του υπηρεσίας, εξετάζει όλες τις σχετικές καταγγελίες, τα δημοσιεύματα, τις αναφορές και τις δηλώσεις που στρέφονται κατά της ελευθερίας της καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβάλουν παρορμήσεις άκριτης βίας και καταστροφής, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και βλάπτοντας την ευθυκρισία των Δημοτών».


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…