Newsroom

Newsroom

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας στους 30ρηδες;

Αν και προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας αντιμετώπιζαν συχνότερα άνδρες από τα 50 και πάνω, πλέον παρατηρείται το φαινόμενο και στους τριαντάρηδες. Φαίνεται λοιπόν πως οι άνδρες αναζητούν βοήθεια από μικρότερη πλέον ηλικία, με τους λόγους να μην έχουν απαραίτητα να κάνουν με την ψυχολογία τους.

5a8ec2621dc52497038b45ac

Ποια είναι η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας από την ηλικία των τριάντα; Σύμφωνα με τον ουρολόγο – ανδρολόγο Κωνσταντίνο Ρόκκα στο iatronet.gr, «καθοριστικό ρόλο έχει παίξει σίγουρα η καθιστική ζωή, που συνδυάζεται συνήθως με φαγητό και αναπόφευκτα οδηγεί σε παχυσαρκία».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι άντρες που είναι γνωστοί στις ΗΠΑ ως couch potatoes, εκείνοι δηλαδή που λατρεύουν να ξαπλώνουν με τις ώρες στον καναπέ τους, να βλέπουν τηλεόραση, να σερφάρουν στον υπολογιστή και παράλληλα να τρώνε.

«Φυσιολογικά, το αίμα φθάνει στο πέος από τα αγγεία που το τροφοδοτούν, εγκλωβίζεται και προκαλεί τη στύση», εξηγεί ο κύριος Ρόκκας. «Η καθιστική ζωή είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν βλάβες στα αγγεία αυτά. Προκαλεί στενώσεις και μειώνει την ελαστικότητά τους. Δεν πηγαίνει αρκετό αίμα στο πέος, ούτε αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα η στύση να είναι χαλαρή.

Τα περισσότερα κιλά μειώνουν επίσης τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Επηρεάζεται έτσι η επιθυμία, μειώνεται η αυτοεκτίμηση, το πώς βλέπεις το σώμα σου, τον εαυτό σου… Μπαίνει δηλαδή κανείς σε έναν φαύλο κύκλο, στον οποίο εμπλέκεται τελικά και το οργανικό και το ψυχολογικό».

Πάντως ποτέ δεν είναι αργά σύμφωνα με ερευνητές της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η αλλαγή στον τρόπο ζωής με σωστή διατροφή και αερόβια άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι ή χορό, μπορεί να μειώσει ή και να αναστρέψει τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στο καρδιαγγειακό, ακόμη και σε μεσήλικες «couch potatoes».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…