Newsroom

Newsroom

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο Μπλάτερ

Ο πρώην πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (FIFA), Σεπ Μπλάτερ, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από την παλαίμαχο τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Χόουπ Σόλο.

5a0729611dc5244c408b459b

Η Σόλο αποκάλυψε πως ο Μπλάτερ την παρενόχλησε κατά την απονομή της «χρυσής μπάλας» το 2013. Το παλιό αφεντικό της FIFA ρωτήθηκε για την καταγγελία της Αμερικανίδας και τόνισε: «Ολα αυτά είναι γελοία και παράλογα».

Η Σόλο, όμως, επιμένει και τονίζει πως όσα έχει περιγράψει είναι αληθινά περιστατικά: «Ο Σεπ Μπλάτερ μου έκανε μια απρεπή χειρονομία και μου έπιασε τα οπίσθια. Ήταν στην εκδήλωση για τη χρυσή μπάλα, λίγα λεπτά πριν βγούμε στη σκηνή.

Η σεξουαλική παρενόχληση αντιμετωπίζεται σαν κάτι φυσιολογικό, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται έτσι. Ολοι πρέπει να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Για το περιστατικό μίλησε και στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είχα σοκαριστεί εντελώς. Έπρεπε να συνέλθω γρήγορα για να παραδώσω στη συμπαίκτριά μου το μεγαλύτερο βραβείο της καριέρας της και να γιορτάσω μαζί της αυτή τη στιγμή».

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…