Για Οκτώβριο "βλέπει" το ΕΣΡ την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού ενδιαφέροντας σύμφωνα με το ΕΣΡ.

577100cd1dc5248d5e8b47b5

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το typologies.gr επικαλούμενο στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η δημοσίευση της προκήρυξης θα είναι συνάρτηση νομικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να κατατεθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να διερευνηθεί το καθεστώς των σταθμών που δεν θα είναι στη συγκεκριμένη κατηγορία αδειοδότησης και το πως θα συνεχίσουν να εκπέμπουν.

«Δικαιωθήκαμε για τις προθέσεις και το αποτέλεσμα»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας μεταξύ άλλων: «δικαιωθήκαμε για τις προθέσεις και το αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε δικαιωμένος για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των μέσων ενημέρωσης σε σχέση και με όσα είχε δηλώσει κατά την περσινή συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας ο νόμος Παππά είναι σε ισχύ, το ΕΣΡ συγκροτήθηκε, τα ΜΜΕ θα αποκτήσουν επιτέλους νόμιμη άδεια ενώ οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν.

Με τον τρόπο αυτό -συμπέρανε ο Αλέξης Τσίπρας- δημιουργείται ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο στα ΜΜΕ. «Μπορεί να κάναμε λάθη; Μπορεί. Αλλά στο τέλος όλοι κρινόμαστε από τις προθέσεις και τα αποτελέσματα που είχαμε».

«Σύντομα η προκήρυξη»

Στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής-Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μιλώντας από τη ΔΕΘ δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό γίνονται με εντατικούς ρυθμούς. «Τιμή εκκίνησης στο ύψος του τιμήματος που πέτυχαμε με τον διαγωνισμό και σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη. Το παρόν ΕΣΡ έκανε για την αδειοδοτηση όσα δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Γι’ αυτό και νομίζω, ότι μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Σε λίγες πολύ λίγες εβδομάδες θα έχουμε την προκήρυξη του διαγωνισμού και τα πράγματα θα δρομολογηθούν», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής-Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Θα υπάρχει ενδιαφέρον όπως υπήρχε και πέρσι και μάλιστα αυξημένο. Θα δημοπρατηθεί το δικαίωμα μετάδοσης τηλεοπτικού προϊόντος στην Ελλάδα, σε μια οικονομία που δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης. Συνεπώς οι προσδοκίες για τον όγκο της διαφημιστικής πίτας θα είναι καλύτερες.

Σημειώνεται ότι με πρόταση του ΕΣΡ οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι επτά

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…