Για κατασκευασμένες ειδήσεις κατηγορούν μερίδα των ΜΜΕ κυβερνητικοί κύκλοι

Με μια παραλλαγή ενός αυστριακού αφορισμού σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι όσα γράφτηκαν χθες σε μερίδα μέσων ενημέρωσης αναφορικά με «κωλοτούμπα» του Αλέξη Τσίπρα και διαφαινόμενη αποδοχή από πλευράς του της πρότασης Σόιμπλε για το χρέος.

58aa8be51dc524ba1c8b4588

«H κατάσταση με τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν είναι σοβαρή είναι όμως κρίσιμη», αναφέρουν σκωπτικά στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τα ΜΜΕ που δίνουν τον τόνο της αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατασκευή ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος σε βάρος όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές «προχθές φτιάχτηκε η είδηση ότι η Ελλάδα απομονώθηκε στο Eurogroup και ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε σφοδρή κριτική από συναδέλφους του την ίδια στιγμή που κατά τη συνεδρίαση ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και μια σειρά από κράτη μέλη της ευρωζώνης έπαιρναν με σαφήνεια τη θέση της Ελλάδας».

«Την άλλη μέρα, φυσικά, σε όλο τον διεθνή Τύπο απομονωμένος ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» σχολιάζουν με νόημα, συμπληρώνοντας ότι «χθες κατασκευάστηκε η είδηση ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μια μέρα μετά την μη αποδοχή της πρότασης που κατατέθηκε από κάποιους δανειστές στο Eurogroup, έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους και αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση».

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια καθαρή λύση και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές, περαιτέρω δε αναφέρουν σε ειρωνικό τόνο ότι «προφανώς τα διεθνή media παρουσιάζοντας τη θέση αυτή δεν βλέπουν καλά και πρέπει μάλλον να πάρουν μαθήματα δημοσιογραφίας από το ελληνικό μιντιακό κατεστημένο».

«Το γεγονός ωστόσο ότι μέρα με τη μέρα χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας και καταπατάται η δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να αποδομηθεί η κυβέρνηση ‘’δεν είναι μεν σοβαρό είναι όμως κρίσιμο’’. Διότι σε θέματα εθνικής σημασίας όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα…» καταλήγουν στο Μαξίμου.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…