Γερμανικές εκλογές: Ανακτά το προβάδισμα έναντι Σουλτς η Μέρκελ

Το προβάδισμα έναντι του SPD του Μάρτιν Σουλτς φαίνεται να ανακτά το CDU της Άνγεκλα Μέρκελ και το αδελφό της κόμμα στη Βαυαρία CSU.

58abff5d1dc52452538b475c

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild, η οποία δημοσιεύθηκε χθες η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και CSU ανέκτησε το προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που είχε ανακάμψει μετά την υποψηφιότητα Σουλτς.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη μεταξύ 2.030 ψηφοφόρων από την 17η έως και την 20η Φεβρουαρίου, ο συνδυασμός CDU/CSU θα κέρδιζε 31,5% στις εκλογές, ενώ το SPD θα κέρδιζε 30%. Δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου στις 6 Φεβρουαρίου έδινε προβάδισμα στο SPD έναντι των CDU/CSU για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Η δημοσκόπηση του INSA δείχνει μεταξύ άλλων και μια πτώση στους πιθανούς αριστερούς συμμάχους του SPD. Το ποσοστό της σκληροπυρηνικής Αριστεράς (Linke) καταγράφει πτώση μισής μονάδας και διαμορφώνεται στο 9,5%, ενώ οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 6,5%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) καταγράφουν άνοδο μισής μονάδας στο 5,5%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση μιας μονάδας, φθάνοντας στο 11%.

Το SPD, κόμμα συγκυβέρνησης στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, ανέκαμψε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία. 

Η πιο πρόσφατη εκλογική νίκη του κόμματος ήταν υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ το 2002.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018