Γερμανία: Στο έλεος της καταιγίδας "Φρειδερίκη" – τέσσερις νεκροί

Στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την καταιγίδα "Φρειδερίκη" που πλήττει από το πρωί με ιδιαίτερη σφοδρότητα την δυτική, κεντρική και νότια Γερμανία, με ανέμους των οποίων η ωριαία ταχύτητα ξεπέρασε τα 200 χιλιόμετρα.

5a60f3bb1dc524b3618b4635

Μετά τον 59χρονο που καταπλακώθηκε από δέντρο στον κήπο του σπιτιού του στο Έμεριχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ένας 28χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Θουριγγία, ενώ ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν ο άνεμος παρέσυρε στο αντίθετο ρεύμα το όχημά του που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Λίπσταντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ένας ακόμη οδηγός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που προκλήθηκε από τον ισχυρό άνεμο στον αυτοκινητόδρομο Βερολίνου-Δρέσδης, στα σύνορα Βρανδεμβούργου-Σαξονίας.


Τα δρομολόγια όλων των τρένων διακόπηκαν τελείως σήμερα στη Γερμανία και την Ολλανδία ενώ πολλά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω της καταιγίδας που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία των τρένων σε όλη τη χώρα. “Τα τρένα παραμένουν στις αφετηρίες τους ή θα σταματήσουν σε σταθμούς κατά μήκος του δρομολογίου τους” είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθένοντας ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει “τουλάχιστον καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας”.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο (DPA) είπε ότι οι επιβάτες που έχουν μπλοκαριστεί στους σταθμούς θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στα τρένα ή σε ξενοδοχεία. “Πρέπει να προστατεύσουμε τους επιβάτες μας και το προσωπικό μας”, πρόσθεσε.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…