Newsroom

Newsroom

Γέλεν: Θα συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων η Fed

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να σφίξει τη νομισματική πολιτική της χώρας, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει κάτω του στόχου, δήλωσε η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν.

596667e71dc524855e8b465d

Σύμφωνα με την κ. Γέλεν, σε γραπτή της δήλωση η οποία αναμένεται να παραδοθεί στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να μεγεθύνεται τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Federal Reserve εξακολουθεί να παρακολουθεί τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κ. Γέλεν επεσήμανε ότι η Fed εξετάζει τους κινδύνους γύρω από τις προοπτικές του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε νέα αύξηση επιτοκίων -την τρίτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών- χάρη στην περαιτέρω ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Fed αναθεώρησε κατά 25 μονάδες το εύρος των επιτοκίων, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 1% – 1,25%. Μάλιστα, παραμένοντας προσηλωμένη στον στόχο ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής, προανήγγειλε ακόμη έναν γύρο αύξησης το 2017 και τρεις το 2018.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, προχώρησε στην αναθεώρηση του φετινού πληθωρισμού στο 1,6% από 1,9% προηγουμένως. Για την αγορά εργασίας, επίσης, αναμένει μείωση της ανεργίας στο 4,3% έναντι της πρότερης εκτίμησης περί πτώσης στο 4,5%.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…