Newsroom

Newsroom

Γαλλικές εκλογές: Δεύτερη, αλλά με ποσοστά που προκαλούν τρόμο η Μαρίν Λεπέν

Λίγες μόνο ημέρες έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή και του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών και οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να φέρνουν μπροστά τον Εμμανουέλ Μακρόν, την ίδια ώρα όμως που η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει ποσοστά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 40%.

59036eb51dc5247f688b46e4

Τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διήμερο

26 και 27 Απριλίου  δείχνει ότι ο νικητής του α’ γύρου Εμανουέλ Μακρόν παγιώνει μια διαφορά κοντά στις 20 μονάδες έναντι της Λεπέν, η οποία όμως δείχνει να κερδίζει έδαφος. 

Η δημοσκόπηση της εταιρία 

Odoxa δίνει στον Μακρόν  ποσοστό 59% έναντι 41% της Λεπέν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η Λεπέν εμφανίζεται να ανεβάζει κατά τέσσερις μονάδες τα ποσοστά της, με τον Μακρόν να χάνει αντίστοιχα τέσσερις μονάδες.

Όπως αναφέρει η έρευνα εν τω μεταξύ, τέσσερις στους 10 ψηφοφόρους του ηττημένου του πρώτου γύρου Ζαν-Λουκ Μελανσόν, του υποψηφίου της αριστεράς, θα ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Το ίδιο θα πράξουν και οι μισοί από τους ψηφοφόρους που είχαν επιλέξει τον Φρανσουά Φιγιόν. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…