Γαλλία: Δεν πρέπει να τιμωρήσουμε ή να εξευτελίσουμε τη Βρετανία για το Brexit

Ο εκπρόσωπος Tύπου της γαλλικής κυβέρνησης επισήμανε σήμερα ότι «το να τιμωρήσουμε» ή να «εξευτελίσουμε» το Λονδίνο στο πλαίσιο της διαδικασίας του Brexit θα ήταν το «χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί», το οποίο, επιπλέον, θα ενείχε τον κίνδυνο να ενισχυθεί ο αντιευρωπαϊκό αίσθημα στους κόλπους της ΕΕ, έναν χρόνο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές.

5a81d69c1dc5249e348b45b7

«Η θέση μας είναι αρκετά απλή. Το θέμα δεν είναι να τιμωρήσουμε τον οποιονδήποτε στο πλαίσιο του Brexit. Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί και πιστεύω ότι αυτό θα ενίσχυε το αντιευρωπαϊκό αίσθημα σε πολλές χώρες όπου θα διεξαχθούν εκλογές σε έναν χρόνο» υπογράμμισε ο Μπενζαμέν Γκριβό, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους αγγλόφωνων ΜΜΕ στο Παρίσι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε την παραπάνω θέση, ενώ πολλοί συντηρητικοί βουλευτές στη Βρετανία δεν κρύβουν την οργή τους για το σχέδιο κυρώσεων στο οποίο αναφέρθηκε την Τετάρτη η ΕΕ για την «αποφυγή μιας αντικανονικής ενέργειας» εκ μέρους του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μετά την έξοδο της ΕΕ την 29η Μαρτίου του 2019.

«Καθώς μια χώρα αποχωρεί από την Ένωση, αυτό είναι αποτυχία για τη Βρετανία και για την ΈΕ. Δεν πρέπει ποτέ να την ταπεινώσουμε ή να την τιμωρήσουμε» υπογράμμισε σήμερα ο Γκριβό.

Ωστόσο, «χρειάζεται να τηρήσουμε αποφασιστική στάση» και να πούμε ότι «θα αναγνωρίσουμε τέτοιου είδους ελευθερία και τίποτα άλλο δεν είναι πιθανό» επέμεινε ο Γκριβό.

«Το “Brexit means Brexit” (το Brexit σημαίνει Brexit)», συμπλήρωσε ο Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας μια πρόταση που συχνά χρησιμοποιεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή