Γαβρόγλου: "Τα σχολεία είναι δημοκρατικά και κανένας δεν τρομοκρατείται"

«Όλα τα σχολεία της χώρας είναι δημοκρατικά και κανένας δεν τρομοκρατείται» απάντησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, αναφορικά με «τα κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής τους σε (σ.σ. κοινωνικούς) αγώνες».

5893033e1dc524c0218b4706

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι όλα τα σχολεία της χώρας είναι δημοκρατικά και κανένας δεν τρομοκρατείται» αντέτεινε αρχικά ο κ. Γαβρόγλου στις καταγγελίες του βουλευτή του ΚΚΕ για τιμωρητικές πρακτικές που -κατά τα λεγόμενά του- ακολούθησαν διάφοροι διευθυντές και καθηγητές σχολείων της χώρας για τη συμμετοχή μαθητών στις κινηματικές διαδικασίες της 14ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Δελής προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα εκεί που δεν υπάρχει.  

Όσον αφορά την αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ περί ύπαρξης απαγορευτικής εγκυκλίου, την οποία επικαλέστηκε -κατά τον κ. Δελή- ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων για να μην δώσουν μαθητές το «παρών» στην προαναφερθείσα κινητοποίηση, ο Κώστας Γαβρόγλου ρώτησε τον ερωτώντα αν έχει δει αυτή την εγκύκλιο και πως αν υπάρχει σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την πολιτική του υπουργείου Παιδείας. 

«Δεν είχαμε καμία καταγγελία ούτε από γονείς ούτε από το δεκαπενταμελές» υποστήριξε ο υπουργός και διευκρίνισε πως την ημέρα του συλλαλητηρίου επτά μαθητές έφυγαν από το συγκεκριμένο σχολείο χωρίς να ενημερώσουν κανέναν. «Οι έξι από τους επτά γονείς δεν ήξεραν τίποτα και δήλωσαν την ανησυχία τους» τόνισε και κάλεσε τον κ. Δελή να μπει στη θέση των καθηγητών που ανησυχούσαν για το πού βρίσκονταν τα παιδιά. 

«Να προστατεύουμε κι εμείς τη ζωή του σχολείου» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ, εξηγώντας πως όταν εξαφανίζονται παιδιά από το σχολείο τους δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές να μην εφαρμόζουν τον κανονισμό, τιμωρώντας τους μαθητές όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…