Γ. Δραγασάκης: Οι δηλώσεις Στουρνάρα θυμίζουν αυτές του ΔΝΤ

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε πως «η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και όχι ανεξέλεγκτη», αναφερόμενος σε τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χθες τόνισε ότι «ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα».

58deaf841dc524ae268b4660

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Χολαργό, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο Πρωθυπουργός.

Διερωτήθηκε δε «ποιον εξυπηρετούν όταν ακούγονται αυτά». «Εμείς θέλουμε να ξέρουμε αν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την καλή συνεργασία με την ΤτΕ, σημειώνοντας πως «εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη λειτουργία της, παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν».

Είπε επίσης ότι το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία, εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…