Newsroom

Newsroom

Γ. Δραγασάκης: Αξιοποίηση της συμφωνίας για να μειωθεί η ανεργία και να περάσουμε στην ανάπτυξη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εκτίμησε ότι μια «δοκιμαστική» έξοδος της χώρας στις αγορές θα μπορούσε να γίνει και μέσα στο 2017, ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς», σχολιάζοντας αναφορά του επικεφαλής του ESM περί υπουργών που αμφισβητούν ορισμένα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις.

594c19db1dc524ce088b49ea

Μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές είναι μέσο, όχι αυτοσκοπός. Τόνισε ότι στόχος είναι «να βγούμε από επιτροπεία και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας».

Για την συμφωνία του Eurogroup, δήλωσε ότι είναι προϊόν συμβιβασμών και απέχει από αυτό που θα ήθελε η κυβέρνηση, αλλά απέχει και από αυτό που θα ήθελε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πολλαπλών συμβιβασμών έχει όμως πολλά ισχυρά σημεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ώστε να μειώσουμε την ανεργία και να φέρουμε πιο κοντά την έξοδο από τα μνημόνια και την Επιτροπεία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν και γκρίζα σημεία στη συμφωνία, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν στο μέλλον.

«Τα θετικά της συμφωνίας δεν θα έρθουν αυτόματα, αλλά θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Επεσήμανε εξάλλου ότι η ανυπαρξία αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.