Newsroom

Newsroom

Φρίκη προκαλούν οι δηλώσεις του δημιουργού του επικίνδυνου παιχνιδιού "Μπλε Φάλαινα"

Φρίκη προκαλούν οι δηλώσεις του 21χρονου Ρώσου, δημιουργού του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα», Philipp Budeikin, που βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Ρωσίας, κατηγορούμενος για την υποκίνηση τουλάχιστον 16 αυτοκτονιών κοριτσιών.

591330581dc524c7248b4579

Ο Philipp Budeikin είναι ο άντρας που κρύβεται πίσω από το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι που είχε κάνει ακόμα και της ΕΛ.ΑΣ να προειδοποιήσει και να αφυπνίσει τους χρήστες του διαδικτύου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από αυτό.

Τα όσα είπε στην απολογία του ο 21χρονος σοκάρουν αφού κάνει λόγο περί «κάθαρσης της κοινωνίας από τα βιολογικά απόβλητα». Όπως ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές «τα θύματά μου ήταν πολύ χαρούμενα που επρόκειτο να πεθάνουν».

«Καθάριζα την κοινωνία από ανθρώπους τέτοιου είδους. Όλα ξεκίνησαν το 2103. Επεξεργαζόμουν αυτή την ιδέα για πέντε χρόνια. Ήταν απαραίτητο να βοηθήσω στο ξεκαθάρισμα των κανονικών «ανθρώπων» από τα «βιολογικά απόβλητα», δήλωσε ο 21χρονος.

«Το παιχνίδι ξενικά με το θύμα να μιλάει για τον εαυτό του, αφού περάσει από κάποιες διαδικασίες. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών γίνεται ξεκάθαρο ποιον έχω απέναντί μου», συνεχίζει.


Μάλιστα ο δράστης πραγματοποιούσε προσωπικές συνομιλίες μέσω Skype με τα θύματά του.

Σε κάποιο στάδιο του παιχνιδιού, ανάγκαζε τα ανήλικα παιδιά να μην κοιμούνται για να μπουν σε μία καταθλιπτική διάθεση και να νιώθουν συνέχεια κουρασμένα.

Το τελικό στάδιο, έπειτα από 50 ημέρες ήταν αυτό της αυτοκτονίας. Τα θύματα ήταν τόσο κουρασμένα ψυχολογικά και σωματικά που δεν είχαν δυνάμεις να αντιδράσουν.

Αν και ο Budeikin, έχει δεχτεί τη διεθνή κατακραυγή, δέχεται δεκάδες ερωτικά γράμματα μέσα στη φυλακή. Τα γράμματα προέρχονται από ανήλικα κυρίως κορίτσια, τα οποία συμμετείχαν στο παιχνίδι και χειραγωγήθηκαν τόσο πολύ που ανέπτυξαν συναισθήματα για τον δράστη.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν μπορεί να εμποδίσει το δράστη να ανταλλάσσει ερωτικά γράμματα με τις «θαυμάστριές» του.


Τι ζητούσε από τα θύματά του

Πίσω από το παιχνίδι, βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, να αγοράσουν όπλα και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια να κάνουν μία σειρά από πράγματα επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Το παιχνίδι ονομάστηκε «μπλε φάλαινα» γιατί ένα από τα πράγματα που ζητούν από τα παιδιά είναι να χαράξουν μία φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι, ενώ στο τέλος τους ζητούν να αυτοκτονήσουν και να καταγράψουν την πράξη τους. Σε περίπτωση σε που αρνηθούν προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των νέων.

Τα θύματα της «Μπλε Φάλαινας»

Η Anna Κ. είχε βρεθεί κρεμασμένη, ενώ είχε εθιστεί στο παιχνίδι.


Τον Δεκέμβριο, η 15χρονη Vilena Piven πήδηξε από τον 13ο όροφο στην Ουκρανία και πέθανε ακαριαία.

Οι συμμαθητές της τότε είχαν αναφέρει ότι ήταν πολύ ντροπαλή και ότι πολλές φορές πήγαινε στο σχολείο με σημάδια στα χέρια.


Η 16χρονη Diana Kuznetsova, βρέθηκε νεκρή όταν πήδηξε από ένα εννιαόροφο κτίριο στη Ρωσία.


Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…