Newsroom

Newsroom

Φωτογραφίες που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό: Γυναικείες μούμιες 1000 ετών βρέθηκαν με τα μαλλιά και τα δάχτυλά τους άθικτα (δείτε τις)!

Περουβιανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμιες γυναικών ο οποίες υπολογίζεται πως είχαν πεθάνει κοντά στην ηλικία των 50 ετών και οι οποίες…

mummy peruvian1

Περουβιανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμιες γυναικών ο οποίες υπολογίζεται πως είχαν πεθάνει κοντά στην ηλικία των 50 ετών και οι οποίες βρέθηκαν θαμμένες σε εμβρυακή στάση με τα μαλλιά και τα δάχτυλά τους να έχουν μείνει άθικτα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, άψογα διατηρημένος σκελετός εντοπίστηκε σε έναν αρχαίο κοιμητήριο στην αρχαία πόλη Pachacamac, νότια της πρωτεύουσας Λίμα και θεωρείται πως η γυναίκα είναι θαμμένη για περισσότερα από 1.000 χρόνια, ενώ φέρεται να σκοτώθηκε από ανθρώπους της φυλής της για θρησκευτικούς λόγους.

Η μούμια βρέθηκε το 2012 και οι αρχαιολόγοι την κράτησαν στην ίδια στάση που την ανακάλυψαν, ενώ σε λίγες ημέρες, πρόκειται να εκτεθεί στο μουσείο «Musée de Confluences» στη Λιόν. Η γυναίκα αποτελεί μέρος παρόμοιων σκελετών που βρέθηκαν την ίδια περίοδο στον ίδιο ναό, ο οποίος χτίστηκε λίγο πριν από τον πολιτισμό των Ίνκα. Και οι περίπου 70 μούμιες και σκελετοί που ανακαλύφθηκαν το 2012 ήταν σε εμβρυακή στάση και  θυσιάστηκαν σε θρησκευτικές τελετές.




Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…