Newsroom

Newsroom

Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στην Στοκχόλμη (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε συναγερμό βρίσκονται οι σουηδικές αρχές όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο πολυκατάστημα Åhléns Mall στο Drottningsgatan που βρίσκεται στο κέντρο της Στοκχόλμης.

58e7cd6a1dc52401558b4660

Οι σουηδικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε πλήθος πεζών σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15 -τους 9 σοβαρά- στο κέντρο της Στοκχόλμης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται. Νωρίτερα, πληροφορίες του τοπικού Τύπου έγραφαν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με τις αρχές, νωρίς το βράδυ συνελήφθη άνδρας σε προάστιο στα βόρεια της Στοκχόλμης, αλλά δεν πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος. Ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου που αναζητούσε η αστυνομία.

Νωρίτερα, πληροφορίες της εφημερίδας Aftonbladet ανέφεραν ότι οι σουηδικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης για την επίθεση στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Η εφημερίδα έγραφε ότι ο άνδρας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες.

Νωρίτερα το απόγευμα, η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνει δύο άτομα σε σχέση με την επίθεση. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

«Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με αυτό και πολλές φορές είναι καλύτερο να δίνουν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα παρά στον τόπο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό», πρόσθεσε.

Άγνωστος οδήγησε νωρίτερα κλεμμένο φορτηγό ζυθοποιίας επάνω σε πεζούς, σε κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης, την οδό Βασιλίσσης, ρίχνοντας το όχημα επάνω στην πρόσοψη του εμπορικού καταστήματος Ahlens.

Το φορτηγό εκλάπη από άγνωστο, την ώρα που ο οδηγός του ξεφόρτωνε εμπόρευμα σε εστιατόριο, δήλωσε εκπρόσωπος της ζυθοποιίας. Ο βασικός ύποπτος φέρεται να ξέφυγε τρέχοντας προς σταθμό του μετρό.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης έχει εκκενωθεί, ενώ η λειτουργία του μετρό έχει σταματήσει.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ερεσούντ, που συνδέει τη Σουηδία με τη Δανία, περιορίστηκε εν μέρει κατόπιν αιτήματος της σουηδικής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα.

Νωρίτερα, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SJ ανέφερε ότι ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της σουηδικής πρωτεύουσας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν μίλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση κάνοντας λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

«Η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Σουηδίας και το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από τη σύλληψη ενός υπόπτου, οι σουηδικές αρχές αναφέρουν τώρα, σύμφωνα με το Bloomberg πως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη μετά την επίθεση. 

Σύσσωμη η Ευρώπη και ο ΟΗΕ καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στην Σουηδία.

Αντίθετα, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία ενός υπόπτου ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο την ώρα της επίθεσης. Στην εικόνα η οποία δεν είναι πολύ καθαρή φαίνεται να φοράει πράσινο τζάκετ, μαύρη κουκούλα και λευκά αθλητικά. 

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά μεταδίδονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης αυτή την ώρα, αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν σε διαφορετικό συμβάν, κοντά στην λεωφόρο Drottinggaten όπου βρίσκεται το πολυκατάστημα.

«Είδα εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν, έτρεχαν για να σώσουν τις ζωές τους» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Aftonbladet.

«Ήμουν στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω αν κάποιος οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο. Είδα τουλάχιστον δύο ανθρώπους να τρέχουν. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα» ανέφερε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. 

 Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό είχε κλαπεί νωρίτερα σήμερα το πρωί και ανήκε σε εταιρεία ζυθοποιίας.  

Η περιοχή έχει αποκλειστεί.



















Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…