Newsroom

Newsroom

Φόρμουλα για να τα γυρίσει με τις καθαρίστριες ψάχνει η κυβέρνηση

Πυρά εκ των έσω δέχεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των καθαριστριών, και φαίνεται πια, πως…

katharistries 11

Πυρά εκ των έσω δέχεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των καθαριστριών, και φαίνεται πια, πως ψάχνει φόρμουλα, ώστε να αλλάξει τα δεδομένα και να τις επαναφέρει στις θέσεις του. Αυτό βέβαια, μετά την διεθνή κατακραυγή και αφού πρώτα βιαιοπράγησε εναντίον τους και προσέφυγε, σε μια πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση, στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την ακύρωση απόφασης του Πρωτοδικείου το οποίο είχε κρίνει την απόλυσή τους παράνομη.

Ο πρώτος που εμφανίστηκε αντίθετος με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι η κυβέρνηση υφίσταται μία πολιτική, επικοινωνιακή και κυρίως ηθική ήττα, επισημαίνοντας παράλληλα το αυτονόητο, ότι δηλαδή, υπάρχουν άλλοι για δείξει την πυγμή της.

Τον δικηγόρο και στέλεχος της του κυβερνώντος κόμματος ακολούθησε η εκπρόσωπος Τύπου Άννα Ασημακοπούλου, η οποία μιλώντας σήμερα Παρασκευή στον Βήμα FM, δήλωσε μεταξύ άλλων: «αισθάνομαι απέχθεια γι’ αυτό που συνέβη. Δεν είμαι, όμως, νομικά αρμόδια να κινήσω διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, αλλά πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, παντού και πάντα. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται αυτό, όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές στον διοικητικό και κρατικό μηχανισμό και πρέπει να αποδίδονται ευθύνες μέσα από διαδικασίες». Η Άννα Ασημακοπούλου αναφέρθηκε και στην ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου από τον Άρειο Πάγο, λέγοντας ότι έχει ακούσει τον πόνο των απολυμένων καθαριστριών, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη.

Τη σκυτάλη από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, πήρε η νέα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σοφία Βούλτεψη, η οποία καταδίκασε τη βία σε βάρος των καθαριστριών και μίλησε για επικοινωνιακή ζημιά, τονίζοντας στον Real FM: «θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας ένα-δύο καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία. Τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά. Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας, προς τη δημοκρατία μας. Δεν το συζητώ».

Κριτική στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης άσκησε μέσω του ΣΚΑΪ ακόμη και ο πρώην υπουργός Υγείας και νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι: «δεν έχει βγει κάποιος να εξηγήσει με σαφήνεια γιατί η κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση», ενώ τα επεισόδια καταδίκασε και η Φωτεινή Πιπιλή, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αστυνομία. Παράλληλα, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε σε δήλωσή του ότι θα σταθεί δίπλα στους αστυνομικούς αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργεια, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών.

 

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο