Φοιτητές ιατρικής προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου

Στο κοινωνικό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 40 εθελοντές φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

5a1ffa591dc524cd398b45d8

Οι φοιτητές βοηθούν το έργο έμπειρων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και αντιμετωπίζουν πραγματικά περιστατικά ασθενών, προερχόμενων, κυρίως, από άπορες και ανασφάλιστες ομάδες πολιτών, αλλά και προσφύγων που καταφεύγουν στο Πολυϊατρείο για να δεχθούν την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι εθελοντές συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Νέοι Γιατροί Κατέχουν τα Ηνία-Νίκη 2017» το οποίο έχει διάρκεια περίπου ενάμιση μηνός και θα ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης συμμετοχής εθελοντών φοιτητών στο πρόγραμμα.

Η δράση υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και συγκεκριμένα από το παράρτημα της Θεσσαλονίκης (με έδρα το ΑΠΘ), ενώ οι εθελοντές γιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Πολυϊατρείο για συνολικά 220 ώρες.

Το Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου (Πτολεμαίων 29Α, στάση Αντιγονιδών) προσφέρει καθημερινά ιατρικές υπηρεσίες όλων των ειδικοτήτων (Παθολογία, Παιδιατρική, Καρδιολογία, Γυναικολογία, ΩΡΛ, Δερματολογία, Διαβητολογία, Χειρουργική κά), καθώς και φαρμακευτική κάλυψη σε εκατοντάδες ασθενείς κοινωνικά ευπαθών ομάδων και σε πρόσφυγες.

«Η ζήτηση των φοιτητών Ιατρικής να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Πολυϊατρείο είναι πραγματικά μεγάλη και οι υπηρεσίες τους χρήσιμες, καθώς είναι επίσης μεγάλες οι ανάγκες εθελοντών στο Πολυϊατρείο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας της ΕΕΦΙΕ, Χρήστος Μήτας.

Όπως εξήγησε, στους στόχους του προγράμματος είναι και η εμπειρία που αποκτούν οι φοιτητές Ιατρικής σε ένα πραγματικό περιβάλλον, αλλά και η ευκαιρία να κατανοήσουν την ιατρική ως κοινωνικό λειτούργημα. «Οι εθελοντές φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις και ικανότητές τους σε ένα μάχιμο περιβάλλον, διαφορετικό από τις κλινικές της Σχολής και ταυτόχρονα έρχονται σε επαφή με ασθενείς ευπαθών ομάδων, προσφέροντας κοινωνικό έργο» είπε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…