Newsroom

Newsroom

Φινλανδία: Ρωσική προπαγάνδα έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανησυχεί από την αυξανόμενη, σύμφωνα με αυτήν, εκστρατεία αποσταθεροποίησης στην οποία επιδίδεται η πρώην επικυρίαρχος Ρωσία.

580a0fb81dc524213a8b4655

Υπουργοί της Φινλανδίας δήλωσαν στο Reuters ότι κατέγραψαν ελεγχόμενα από το Κρεμλίνο ΜΜΕ που στόχο είχε να θέσουν υπό αμφισβήτηση την νομιμότητα της Φινλανδικής ανεξαρτησίας.

Η Φινλανδία θα γιορτάσει τον Δεκέμβριο τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της από την Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Φινλανδίας Μάρκου Μαντίλα δήλωσε πως «Πιστεύουμε πως η αυξανόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στοχεύει στη δημιουργία έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ ηγεσίας και πολιτών ώστε να εκπονούνται λάθος αποφάσεις. Στόχο επίσης έχουν να δημιουργήσουν δυσπιστία προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Ένα ακόμα στοιχείο σύμφωνα με το Ελσίνκι είναι η μεταφορά πυραύλους με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών στο Καλίνινγκραντ στα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας

Οι δύο αυτές χώρες κατηγορούν τη Ρωσία για παραβίαση του εναέριου χώρου τους από μαχητικά της Μόσχας.

Πρόσφατα υπήρξαν ρεπορτάζ που ανέφεραν πως η κυβέρνηση των Μπολσεβίκων του Λένιν δεν είχε δικαίωμα να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της Φινλανδίας.

Το Ελσίνκι αναφέρει πως έχει καταγράψει τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αρνητικών ρεπορτάζ στα ρωσικά ΜΜΕ που προήλθαν από το Κρεμλίνο και άλλες 30 που εικάζεται πως προήλθαν από την ίδια πηγή