"Φίλε Φώτη"-"Φίλε Γιώργο"…

«Έχω κάνει πολλά αντισυμβατικά πράγματα στη ζωή μου, δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική…

gap koyv

«Έχω κάνει πολλά αντισυμβατικά πράγματα στη ζωή μου, δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση, να προκαλέσει τέτοια προσμονή, τέτοια συζήτηση, είναι φαίνεται σημάδι των καιρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι είναι ώρα να μην κρίνουμε τα πάντα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής, απαντώντας σε όσους αντέδρασαν με την εμφάνισή του στην παρουσίαση βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της Αριστεράς να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν μακριά από ηγεμονισμούς. «Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζεται η Ελλάδα και οι Έλληνες πρωτοστατεί στην πρόοδο σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, ενώνει» υποστήριξε χαρακτηριστικά στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι: «Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα κανενός, καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αποκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου «φίλο», ενώ νωρίτερα και ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για τον «φίλο Φώτη Κουβέλη». Ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες λέγοντας: «Αφήνω άλλους να κουβαλήσουν στο πολιτικό τους μυαλό, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε στη σταθεροποίηση της χώρας με τη δράση της, ενώ σε ό,τι αφορά τα μετεκλογικά σενάρια σημείωσε: «Η κεντροαριστερά είτε θα έχει θετικό πρόσημο, είτε δε θα υπάρχει καθόλου». «Η ΔΗΜΑΡ, δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο. Άσκησε υπεύθυνη κριτική εξ’ αρχής στον «τρόπο» και την «συνταγή» αντιμετώπισης της κρίσης. Βοηθήσαμε να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ, με την υπεύθυνη στάση μας, τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη μεριά, είναι λυπηρό που την κρίσιμη ώρα, οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης σιώπησαν και επέλεξαν να διευκολύνουν το τιμωρητικό γερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα. Μπορεί να μιλούσαν για ευρωομόλογα ή να αμφισβητούσαν το δόγμα της λιτότητας, αλλά στην πράξη συναίνεσαν σε επιλογές που πλήγωσαν την Ελλάδα, που τραυμάτισαν ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…