Φιλάνθρωπος μόνο με τη… Βούλα; (βίντεο)

Γενεές δεκατέσσερις περνά ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) Θεσσαλονίκης τη Βούλα Πατουλίδου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον…

patoulidou

Γενεές δεκατέσσερις περνά ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) Θεσσαλονίκης τη Βούλα Πατουλίδου, η οποία κατεβαίνει υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα, την καταγγέλλει πως εκμεταλλεύτηκε για προεκλογικούς σκοπούς τη «φιλανθρωπία» της να αφήσει δύο σακούλες με φάρμακα στο ΚΙΑ κι αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, την επόμενη ημέρα πλημμύρισαν οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες με μήνυμά της στήριξης του ΚΙΑ και του εθελοντισμού.  

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΙΑ, η οποία υπενθυμίζει στην κα Πατουλίδου πως η κοινωνική αλληλεγγύη είναι μία συνολική πολιτική στάση, η οποία δεν συνάδει και με την έμμεση στήριξη της Χρυσής Αυγής:

«Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι δύο σακούλες φάρμακα αφημένα σε ένα Κοινωνικό Ιατρείο  –  είναι  μία  συνολική  πολιτική  στάση. Την οποία  εσείς,  “κυρία” Πατουλίδου, δεν  υπηρετήσατε  όταν  επί  σειρά  ετών  συμπράξατε  ενεργά  με  εκείνο  το κομμάτι του  διεφθαρμένου  πολιτικού και κομματικού κατεστημένου που μας οδήγησε στη σημερινή βαρβαρότητα, στην ανεργία του  30%,  στα  3  εκατομμύρια  ανασφάλιστους  και  στις χιλιάδες  αυτοκτονίες.

Η κοινωνική  αλληλεγγύη  δεν  είναι  προεκλογική  εκδήλωση  ή  χριστουγεννιάτικο  έθιμο φιλανθρωπίας.  Δεν  είναι  φιλανθρωπικό  γκαλά, για να την περιφέρετε από κανάλι σε κανάλι και από site σε site στο internet, μπας και δημιουργήσετε το «κοινωνικό» προφίλ που δεν έχετε. Είναι μία συνεπής και συνεχής πολιτική στάση που γίνεται μεταξύ ανθρώπων που κοιτιούνται στα μάτια και που αγωνίζονται μαζί, δίπλα δίπλα, για να ανατρέψουν πολιτικά τη σημερινή καταστροφική συνθήκη, στη δημιουργία της οποίας εσείς και οι όμοιοί σας συμβάλατε.

Η  κοινωνική αλληλεγγύη  δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε ντόπιους και σε ξένους, σε νόμιμους και σε λαθραίους. Κάτι που προφανώς εσείς και οι φίλοι σας οι χρυσαυγίτες (οι οποίοι τραμπουκίζουν και σκοτώνουν  μετανάστες)  δεν  συμμερίζεστε.  Να  σας  υπενθυμίσουμε  πόσο  περιχαρής ήσασταν, όταν πρόσφατα συμμετείχατε με τον Κασιδιάρη οι δυο σας σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής και  ότι  πρόθυμα υπερασπιστήκατε το κόμμα των φασιστών και των φονιάδων ισχυριζόμενη ότι η έρευνα για  τα  εγκλήματα  της  χρυσής  αυγής  βασίζεται  σε  ψέματα.

Στο ΚΙΑ δεν είμαστε απλά εθελοντές. Είμαστε μια ζωντανή αυτοδιαχειριζόμενη, αντιφασιστική, αντιρατσιστική συλλογικότητα, ενεργό κομμάτι του κινήματος για την δωρεάν δημόσια υγεία. Και κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο δρόμος μας δεν συναντιέται ποτέ και με κανένα πρόσχημα με όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της σημερινής βαρβαρότητας – πόσω μάλλον με άτομα που συναγελάζονται με φασιστοειδή».

 

 

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…