Newsroom

Newsroom

Fidget Spinner: Το νέο γκάτζετ που φέρνει ρεκόρ πωλήσεων

Ένα φτηνό γκατζετάκι έχει προκαλέσει φρενίτιδα τις τελευταίες ημέρες στα social media και έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων σε ΗΠΑ και Βρετανία

5921b3161dc524ea638b456c

Μια νέα μόδα έχει κατακλύσει το τελευταίο διάστημα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης

Ακούει στο όνομα fidget spinner (μια πρόχειρη μετάφραση θα ήταν “νευρικός στρόβιλος”) και αποτελεί ένα απλοΙκό και σχετικά οικονομικό γκατζετάκι (η αξία του εκτιμάται στα 7 δολάρια περίπου, ήτοι 6.5 ευρώ) που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους. 

Το παιχνίδι αποτελείται από δύο κυρίως μέρη: μια σταθερή βάση, την οποία μπορεί να κρατήσει κανείς μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρά του και έναν περιστρεφόμενο έλικα που γυρίζει όταν τον «χτυπά» με το ελεύθερό του χέρι. Το βασικό αυτό μοτίβο εξελίχθηκε φυσικά σε ποικίλα σχέδια και χρωματιστές εκδοχές.

Η απήχηση του fidget spinner εκτοξεύτηκε γιατί είναι εθιστικό: Πολλοί μιλούν θετικά για την αίσθηση που προκαλεί να κρατούν έναν κινούμενο έλικα, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν για χαλάρωση της νευρικότητάς τους. Η χρήση του υποκαθιστά το να τρώει κάποιος τα νύχια του ή να παίζει με τα μαλλιά του. 

Εξίσου σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του αποτελεί η απλή λογική του ως παιχνίδι. 

Σύμφωνα με τo news247.gr, το ελικοειδές παιχνίδι έχει ήδη κάνει θραύση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και διαφορετικές εκδοχές του είναι τα 49 από τα 50 best-selling παιχνίδια στο Amazon τις τελευταίες ημέρες.

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…