Φιάσκο ολκής με το "καλημέρα" για το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει καθήκοντα το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, με επικεφαλής ως εκπρόσωπο Τύπου τη Μαρία Σπυράκη και το πρώτο φιάσκο είναι γεγονός. Δεν της έφτανε της αξιωματικής αντιπολίτευσης η γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου, ήρθε να προστεθεί και νέα γκάφα μέσω επίσημης διαρροής από το γραφείο Τύπου του κόμματος το οποίο έσπευσε να σχολιάσει ένα ανύπαρκτο νομοσχέδιο.

59df8f791dc524705f8b4567

Συγκεκριμένα η ΝΔ σε non paper αναφέρει ότι είναι αυτονόητο ότι θα εξετάσει το νομοσχέδιο για την κάνναβη, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν για το περιεχόμενο, τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι, «όσο και οι τάσεις τους που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε». Κατά τα λοιπά η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση «μέχρι τότε να απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα των πολιτών “τι πίνετε και δεν μας δίνετε”», ενώ το non paper καταλήγει ως εξής:

«Μια Κυβέρνηση που:

-Υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα

-Φυλλορροεί υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών αδιεξόδων που ίδια προκάλεσε

-Αδυνατεί να προσελκύσει επενδύσεις

-Έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία

Φέρνει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη».

Ίσως τώρα αναρωτιέστε πού βρίσκεται η γκάφα. Μα είναι απλό. Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ σπατάλησε φαιά ουσία για να στείλει έναν non paper με εξυπνακίστικες ατάκες για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει κατατεθεί καν στη Βουλή, χωρίς να διευκρινίζεται πουθενά πως πρόκειται για την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης. 

Οπότε, από πουθενά δεν προκύπτει πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που να αφορά γενικά την κάνναβη και την όποια χρήση αυτής, αλλά σχετίζεται με την παραγωγή της ιατρικής κάνναβης πέραν του κρατικού μονοπωλίου πράγμα το οποίο επιμελώς αποφεύγει να σχολιάσει η ΝΔ προφενέστατα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Εκτός κι αν οι παλινδρομήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό που προκρίνουν τη διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου έναντι των επενδύσεων που θα φέρει αυτός ο νόμος.

Στην παρούσα φάση πάντως εκείνο που υπάρχει είναι μια κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη για τη φαρμακευτική κάνναβη, η οποία αφορά χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από πολύ σοβαρές χρόνιες ασθένειες και η οποία έχει ήδη βγει σε ΦΕΚ από τις 30 Ιουνίου.

Υποκρισία στο έπακρον

Είναι τέτοια η αντίφαση στη ΝΔ που εκτός του ότι ο Βασίλης Οικονόμου έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θα υπερψηφίσει το ν/σ, επί κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα το 2013 η αξιωματική αντιπολίτευση είχε μετατρέψει την αυτοκαλλιέργεια κάνναβης -ορθώς- από κακούργημα σε πλημμέλημα. Την αυτοκαλλιέργεια κάνναβης -προσέξτε- όχι για ιατρικούς σκοπούς, αλλά για προσωπική χρήση. Αν ξαφνικά πειράζει τη ΝΔ η ιατρική κάνναβη που είναι γνωστό πως χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων (όπως για παράδειγμα για τον περιορισμό των συμπτωμάτων από τις χημειοθεραπείες σε καρκινοπαθείς), τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λάθος δουλειά, είτε μιλάει με εξωγήινους στον Υμηττό για να παίρνει γραμμή…

Δείτε το ΦΕΚ:

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…