Newsroom

Newsroom

Φέρνει αποτελέσματα η πολιτική της Μέρκελ με αύξηση του ποσοστού φτώχειας στη Γερμανία

Τα κατορθώματα της πολιτικής της Α. Μέρκελ βιώνουν και οι ίδιοι οι γερμανοί που πλέον κατέχουν νέο ρεκόρ στο ποσοστό…

merkel2 0

Τα κατορθώματα της πολιτικής της Α. Μέρκελ βιώνουν και οι ίδιοι οι γερμανοί που πλέον κατέχουν νέο ρεκόρ στο ποσοστό φτώχιας ενώ ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η απασχόληση άλλα με χαμηλούς μισθούς και με επισφαλείς εργασιακές σχέσεις.

Σε έκθεση της ομοσπονδίας των 10.000 ενώσεων και οργανώσεων που δρουν στους τομείς της κοινωνικής αρωγής και υγείας, αποκαλύπτεται ότι το 15,2% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχιας ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “η Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη όσο σήμερα”.

Υπογραμμίζεται ακόμη οτι η φτώχεια αυξάνεται στη Γερμανία, αν και τα ποσοστά ανεργίας σημειώνουν πτώση. Κι αυτό καθώς η απασχόληση πλέον χαρακτηρίζεται απο χαμηλούς μισθούς, μείωση των κοινωνικών παροχών και την αύξηση της μερικής και της επισφαλούς απασχόλησης τα τελευταία δέκα χρόνια.

Επιπλέον, όχι μόνο έχει αυξηθεί σημαντικά το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Γερμανία, αλλά επίσης το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών κρατιδίων έχει βαθύνει και διευρυνθεί..

Το ποσοστό φτώχειας ξεπερνά κατά τι το 11% στα πλούσια νότια κρατίδια (Βαυαρία, Βάδη-Βυρτεμβέργη), όμως ξεπερνά το 20% σε πολλά κρατίδια του βορρά, όπως το Βερολίνο, η Βρέμη, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και Σαξονία-Άνχαλτ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…