Φασίστες έκλεισαν το Δημαρχείο στο Ωραιόκαστρο – Κρατούμενος ο χθεσινός τραυματίας

Σε συμβολικό κλείσιμο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου προχώρησε η Πατριωτική Ένωση Ωραιοκάστρου νωρίτερα παρά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, λόγω των χθεσινών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο σχολείο με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην εκεί Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

58ac579b1dc524721a8b47db

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους “πρωταγωνιστούν” σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Με την ίδια παραγγελία ζητά να γίνει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έγιναν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω πράξεων, με την αξιοποίηση του σχετικού αποδεικτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα τηλεοπτικών συνεργείων, μαρτυρικές καταθέσεις κ.ά.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε ενημέρωση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ η παραγγελία διαβιβάστηκε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.


Κρατούμενος ο τραυματίας από τα χθεσινά επεισόδια στο 1ο δημοτικό

Χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν ένα μέλος της “Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου” έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Σήμερα, σύμφωνα με το oraiokastro24.gr κλήθηκε στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο από το οποίο κάλεσε τον πατέρα του και του ζήτησε νομική βοήθεια καθώς φέρετε ως κατηγορούμενος απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…