Newsroom

Newsroom

Καταδίκη του Ευρωκοινοβουλίου για υπόθεση ηθικής παρενόχλησης υπαλλήλου με ελληνικό "άρωμα"

Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου…

evrokoinovoulio

Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δημόσιας Διοίκησης στην υπόθεση της προσφυγής πρώην υπαλλήλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εναντίον του οργάνου για παράνομη απόλυση. Η απόλυση είχε γίνει κατόπιν καταγγελίας που έκανε η υπάλληλος για ηθική παρενόχληση από την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά. 

Η απόφαση, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 12/12/13, έρχεται στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι η υπεύθυνη για τη θεσμική καμπάνια του οργάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννυ Ποδηματά είναι μία εκ των τριών βουλευτών της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που συμμετέχουν στο Προεδρείο του Οργάνου υπό το Μάρτιν Σουλτς, τον επίσημο υποψήφιο των Σοσιαλιστών για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης του ΔΔΔ στην υπόθεση F-129/2012: 

1. Ακυρώνεται η απόφαση απόλυσης της C.H., πρώην υπαλλήλου του Κοινοβουλίου που εργαζόταν στο γραφείο της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αννυς Ποδηματά.  

2. Της επιδικάζεται το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο σε σχέση με τη συνήθη πρακτική του ΔΔΔ. 

3. Ακυρώνεται η απόφαση του Κοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία απορριπτόταν το αίτημα συνδρομής της υπαλλήλου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

4. Καταδικάζεται το Κοινοβούλιο να καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα της πρώην υπαλλήλου. 

Σημειώνεται ότι αναφορικά με το αίτημα συνδρομής της υπαλλήλου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών οργάνων έχουν δικαίωμα να προσφεύγουν σε αυτά ζητώντας συνδρομή – μεταξύ άλλων – σε περίπτωση που είναι θύματα παρενόχλησης από συναδέλφους ή προϊσταμένους τους. Η προσφεύγουσα άσκησε αυτό το δικαίωμά της, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της απάντησε ότι δεν μπορεί να την προστατεύσει καθώς δεν έχει δικαιοδοσία να ελέγξει την κυρία Ποδηματά ως ευρωβουλευτή. Το ΔΔΔ απέρριψε αυτή τη δικαιολογία του Κοινοβουλίου και τώρα διατάσσει το Κοινοβούλιο να ξεκινήσει έρευνα για την καταγγελία της πρώην υπαλλήλου του για ηθική παρενόχληση από την κ. Ποδηματά.

Δείτε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δημόσιας Διοίκησης στα γαλλικά ΕΔΩ.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…