Newsroom

Newsroom

Έξυπνα γάντια για σχέσεις εξ’ αποστάσεως

Ερευνητική ομάδα στον Καναδά φιλοδοξεί να λύσει τα χέρια σε ζευγάρια που ζουν μακριά

58a462cf1dc5244f7a8b45c5

Στο εργαστήριο του Κάρμαν Νοϊστέντερ στο Simon Fraser University στον Καναδά επεξεργάζονται τη δημιουργία γαντιών τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα για δραστηριότητες που έχουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται κοντά ο ένας με τον άλλον. Ακόμα και μασάζ.

Στα γάντια Flex-N-Feel, όταν κάμπτονται τα δάχτυλα στο ένα απ’ τα δύο γάντια, τότε οι κινήσεις μεταδίδονται στο αντίστοιχο γάντι που φορά ο/η παρτενέρ, με αποτέλεσμα να μπορεί να τις «νιώσει». Για να «πιάνονται» οι κινήσεις, οι αισθητήρες είναι συνδεδεμένοι με ένα microcontroller: Οι αισθητήρες αυτοί παρέχουν μια «τιμή» για κάθε κάμψη, και η αίσθηση μεταδίδεται στο «feel» γάντι μέσω εξαρτήματος WiFi.

Οι αισθητήρες είναι στρατηγικά τοποθετημένοι στην κάτω πλευρά των δαχτύλων (την πλευρά της παλάμης) για να γίνεται καλύτερα αισθητό το άγγιγμα. Επίσης, υπάρχει ένας μαλακός διακόπτης και στα δύο γάντια, που επιτρέπει και στους δύο παρτενέρ να «εκκινήσουν» το άγγιγμα.

«Οι χρήστες μπορούν να προβαίνουν σε τρυφερές χειρονομίες, όπως άγγιγμα του προσώπου, κράτημα χεριών και αγκαλιές» λέει ο Νοϊστέντερ. «Η πράξη της κάμψης ενός δαχτύλου είναι ένας τρυφερός και διακριτικός τρόπος να μιμηθείς την αίσθηση του αγγίγματος».

Προς το παρόν τα γάντια βρίσκονται ακόμα σε στάδιο πρωτοτύπου, και οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη. Το σετ επιτρέπει one way άγγιγμα εξ αποστάσεως μεταξύ των παρτενέρ, ωστόσο ο Νοϊστέντερ λέει πως ένα δεύτερο, βελτιωμένο σετ, θα μπορούσε να επιτρέπει και στους δυο να μοιράζονται αγγίγματα ταυτόχρονα.

Άλλα projects επικεντρώνονται σε διαμοιραζόμενες εμπειρίες, περιλαμβανομένου ενός συστήματος video conferencing εικονικής πραγματικότητας, που επιτρέπει σε κάποιον να «δει μέσα από τα μάτια» ενός παρτενέρ που βρίσκεται σε απόσταση, καθώς και άλλο ένα που επιτρέπει σε χρήστες να κάνουν video-stream τις δραστηριότητες ενός παρτενέρ που βρίσκεται μακριά σε έναν που βρίσκεται στο σπίτι (Be With Me).

Στο μεταξύ, οι ερευνητές μελετούν επίσης τη χρήση ρομπότ τηλεπαρουσίας για να φέρουν κοντά ζευγάρια και να προβαίνουν μαζί σε δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση ενός ρομπότ της Suitable Technologies που έχει εγκατασταθεί σε αρκετά σπίτια στο Βανκούβερ και συνδέεται με άλλες χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένης της Ινδίας και της Σιγκαπούρης. Οι ερευνητές συνεχίζουν να παρακολουθούν το πώς χρησιμοποιείται το ρομπότ: Ενδεικτικά, ένα ζευγάρι σχεδίαζε ένα «ραντεβού» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με τα δύο άτομα να βρίσκονται στο Βανκούβερ και το Βανκούβερ Άιλαντ.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…