Ευγενία Κουνάκη: Πώς μου επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες

Για τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε από χρυσαυγίτες έξω από το Εφετείο μίλησε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Ευγενία Κουνάκη, η οποία είναι συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

59f9a1881dc524e7448b4742 2

«Θα πάω στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω. Δέχθηκα μπουνιά στο πρόσωπο και γέμισα αίματα. Αμέσως μετά την επίθεση άκουσα ένα ‘Πάμε’, κι εκείνη την ώρα πρέπει να έφυγαν όλοι. Εγώ θεωρούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας χτυπήσουν. Ήμασταν έξω από το Εφετείο, υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις…”, ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε για το αν αντέδρασαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά, η κ. Κουνάκη είπε ότι δεν έκαναν τίποτα.

«Μετά μάθαμε ότι έγιναν κάποιες προσαγωγές. Σε αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι ούτε ο Σωτήρης Δεβελέκος, ούτε αυτός που με χτύπησε τον οποίο άνετα θα μπορούσα να αναγνωρίσω. Αφού από αυτούς που προσήχθησαν δεν είναι αυτός που με χτύπησε, θα πρέπει να ψάξουν να τους βρουν. Αλλά αφού ο Δεβελέκος ήταν εκεί, θα πρέπει να συλληφθεί. Ξέρει πολύ καλά τι έγινε, δεν απέτρεψε κάποια προσπάθεια», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε δύο γυναίκες τη στιγμή που κατέβηκαν από το τρόλεϊ προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα που όπως καταγγέλθηκε ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια. Αν και οι κοπέλες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τις κοπέλες με μπουνιές και κλωτσιές τραυματίζοντάς τες στο πρόσωπο.

Για το περιστατικό προσήχθησαν στην ασφάλεια περίπου 25 άτομα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή