Newsroom

Newsroom

Εξαιτίας των μισθών-πείνας η Ελλάδα κατρακύλησε στην ανταγωνιστικότητα

Τρεις θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στην Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διαχείριση της Ανάπτυξης (Institute for…

imd

Τρεις θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στην Επετηρίδα της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διαχείριση της Ανάπτυξης (Institute for Management Development – IMD) για το 2014.

Έτσι λοιπόν κατατάσσεται στην 57η θέση σε σύνολο 60 οικονομιών, ενώ το 2013 βρισκόταν στην 54η.  Το ινστιτούτο μετά το πόσο καλά διαχειρίζονται οι χώρες τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους τους για να αυξήσουν την ευημερία τους .

Για να συντάξουν τη λίστα, το ινστιτούτο υπολογίζει την απόδοση της οικονομίας, την αποδοτικότητα και την υποδομή της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων . Οι μόνες χώρες που τα πήγαν χειρότερα φέτος ήταν η Αργεντινή, η Κροατία και η Βενεζουέλα, ενώ η Ελλάδα η Ελλάδα κατατάσσεται σε χαμηλότερη θέση από χώρες όπως η Τουρκία , το Καζακστάν και το Μεξικό .

Οι τρεις χώρες με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη, που προφανώς έχουν πολύ υψηλούς μισθούς. Η Ευρώπη συνολικά τα πήγε καλύτερα από πέρυσι, λόγω της σταδιακής οικονομικής ανάκαμψης, με την Δανία να βρίσκεται στην 9η θέση. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στη δεκάδα είναι η Σουηδία (5η)  η Γερμανία (6η) και η Νορβηγία (10η).

Η Ιρλανδία βρίσκεται στην 15η θέση, η Ισπανία στην 39η, η Πορτογαλία στην 43η (όλες εμφάνισαν άνοδο) ενώ η Ιταλία έπεσε στην 46η θέση. Το IMD διενήργησε επίσης μια ξεχωριστή έρευνα για την εικόνα κάθε χώρας στο εξωτερικό, με βάση τις γνώμες στελεχών που ζουν σε κάθε μια από αυτές τις χώρες.

Σε αυτή τη λίστα η Ελλάδα έπιασε κυριολεκτικά πάτο, κατατασσόμενη στην 58η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται Σιγκαπούρη, Γερμανία και Ιρλανδία.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…