Newsroom

Newsroom

Eurovision 2017: Η Ουκρανία "μπλοκάρει" την υποψήφια της Ρωσίας

Η Ουκρανία απαγόρευσε για περίοδο τριών ετών, την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Yulia Samoilova, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στις 13 Μαΐου στο Κίεβο.

58d2d4bf1dc5247b258b4636

Η 28χρονη ερμηνεύτρια, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές επειδή έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Yulia Samoilova για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της SBU, Elena Gitlyanskaya. «Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Grigory Karasin, κατήγγειλε αμέσως την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς την «σκανδαλώδη».

Η Valentina Ivanovna Matviyenko, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, είπε ότι η χώρα της θα βγάλει τα συμπεράσματά της όσον αφορά τη συμμετοχή μετά τις διευκρινίσεις που θα δώσουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ωστόσο, ο Franc Klincevic, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μποϊκοτάρει όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και όλους τους επόμενους, αν «η ηγεσία του διαγωνισμού τραγουδιού» δεν σταθεί στο πλευρό της Samoilova.

«Η Ρωσία, ασφαλώς, θα μποϊκοτάρει αυτόν τον διαγωνισμό, όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και όλους τους επόμενους. Η ηγεσία της Eurovision θα πρέπει να δηλώσει ότι μια τέτοια απόφαση των ουκρανικών αρχών για τη Samoilova είναι απαράδεκτη. Αλλά η ηγεσία της Eurovision σωπαίνει», σχολίασε.

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) για την απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συμμετοχή της εκπροσώπου της Ρωσίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας που φιλοξενεί τον διαγωνισμό, αλλά εκφράζουμε τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για την απόφαση και θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση και με το πνεύμα και με την θεμελιώδη -για τις αξίες μας- έννοια συμμετοχής όλων χωρίς εξαίρεση.

Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να πετύχουμε, να συμμετάσχουν όλοι οι καλλιτέχνες στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται στον Κίεβο τον Μάιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBU.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…