Newsroom

Newsroom

"Έσπασε τα ταμεία" στις ΗΠΑ η πρεμιέρα του "ΙΤ"

Οι προβλέψεις για τη νέα προσαρμογή του μυθιστορήματος του Stephen King ήταν πολύ υψηλές πριν καν η ταινία βγει στις αμερικάνικες αίθουσες. Sold-out έγιναν και ορισμένες «πριβέ» προβολές, δείχνοντας ότι επρόκειτο να έχουμε ένα πολύ μεγάλο τριήμερο στις ΗΠΑ.

59b6f2fe1dc524113d8b4689

Σύμφωνα με το bloody.gr, σήμερα Δευτέρα, οι αριθμοί έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις υψηλότερες προσδοκίες.Πέρα από το εντυπωσιακό 87% στο Rotten Tomatoes (δείκτης που βγαίνει από δημοσιευμένες κριτικές), το οποίο είναι τεράστιο για ταινία τρόμου, το ΙΤ έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα στο box office από κάθε άλλη ταινία τρόμου!

Επίσης, έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα τριημέρου για R-rated ταινία, το τρίτο μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς, το μεγαλύτερο άνοιγμα για μήνα Σεπτέμβριο και το μεγαλύτερο τριήμερο για τη New Line Cinema. Όλα αυτά βέβαια, στον μεγαλύτερο αριθμό αιθουσών για ταινία που έχει rating R!

Σύμφωνα με το Variety, το IT ξεπέρασε τα 117,2 εκατομμύρια δολάρια σε 4.103 αίθουσες το Σαββατοκύριακο, κάνοντας κατά μέσο όρο περίπου 28.552 δολάρια ανά κινηματογράφο!

Για μια ταινία που κόστισε 35 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τις γενναιόδωρες προβλέψεις αναμενόταν να κάνει 75 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τριήμερο, αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία για τη Warner και τη New Line Cinema.

Να σημειωθεί ότι στη Φλόριντα, έμειναν κλειστοί 175 κινηματογράφοι λόγω του τυφώνα Ίρμα, αλλά και εκτός ΗΠΑ, η ταινία έκανε αξιοπρεπέστατα νούμερα. Άλλα 62 εκατομμύρια δολάρια σε 10.665 αίθουσες 46 χωρών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα εκτός Αμερικής για μια ταινία τρόμου, με το σύνολο να φτάνει τα 179,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το IT του Andres Muschietti αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο ντεμπούτο horror ταινίας όλων των εποχών, με $179 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως, μόλις στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, κατακτώντας την 1η θέση του box office. Αναμφίβολα μια επιτυχία που ξεπερνά κάθε όνειρο των αναλυτών που προέβλεπαν το άνοιγμα του.

Η ταινία «Το Αυτό» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: bloody.gr

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…