Newsroom

Newsroom

Έρχεται κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου

«Πολύ έντονα τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα έως και τα μέσα του μήνα όπου αναμένεται και ένα πέρασμα πρόσκαιρου μεν αλλά έντονου κύματος ζέστης στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας» προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

590c85151dc524fb588b4639

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει λίγες οι βροχές με την μορφή μπόρας έως και τη Δευτέρα κυρίως στα βόρεια ορεινά και ρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα με τους ανέμους την Παρασκευή να μην ξεπερνούν στα πελάγη τα 4-6 μποφόρ, όμως στον Κορινθιακό, τη δυτική Αττική και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι δυτικοί άνεμοι δεν αποκλείεται να αγγίξουν κτα 6-7 μποφόρ!

«Το Σάββατο θα επικρατήσουν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη ενώ την Κυριακή ισχυροί θα είναι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ηπειρωτικά! Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται εξασθένηση των ανέμων» αναφέρει επίσης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η θερμοκρασία έως και την Κυριακή θα πλησιάζει στα πεδινά ηπειρωτικά και τους 29-30 βαθμούς ενώ περισσότερη δροσιά θα έχει στα ορεινά και τα νησιά του Αιγαίου όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

«Την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακή αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ενώ σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ένα πρόσκαιρο άλλα έντονο κύμα έντονης ζέστης προβλέπεται προς τα μέσα του μήνα (χοντρικά από τις 13-17 Μαΐου) στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με τον υδράργυρο στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας να αγγίζει και τους 35-36 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Τα τελευταία στοιχεία θέλουν πάντως υποχώρηση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περίπου από τις 18 Μαΐου και μετά!» σημειώνει περαιτέρω ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…