Newsroom

Newsroom

Ερωτικά εγχειρίδια του παρελθόντος

Τι προτείνει το Κάμα Σούτρα ως το «αρχαίο βιάγκρα» Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν τα ερωτικά εγχειρίδια του παρελθόντος; Το…

erotika egheiridia

Τι προτείνει το Κάμα Σούτρα ως το «αρχαίο βιάγκρα»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν τα ερωτικά εγχειρίδια του παρελθόντος; Το Nerve.com πάντως ναι, και σαρώνοντας το Google Books ανακάλυψε πόσο μπροστά από την εποχή του μπορεί να είναι το… σεξ.

Κάποια κινούνται σε συντηρητικά πλαίσια, κάποια είναι εντελώς περίεργα, ενώ άλλα παράξενα προφητικά.

Παρακάτω ακολουθούν τα ερωτικά εγχειρίδια του παρελθόντος που ξετρύπωσε το Nerve: 

1. The School of Venus, 1680
Εντυπωσιακά ειλικρινές για την εποχή του, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο ήταν μάλλον πολύ «προχωρημένο» για το 1680. Μιλά με ειλικρίνεια για τη σεξουαλικότητα, όπως για τα προφυλακτικά και το γυναικείο οργασμό, καθώς επίσης και για… «ερωτικούς φίλους». 

 

2. An ABZ of Love, 1963
Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο γράφτηκε από ένα ζευγάρι Δανών, τους Inge και Sten Hegeler και υπόσχεται να προσφέρει στους αναγνώστες του «πτυχές των σεξουαλικών σχέσεων από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική». Στην περίπτωσή τους αυτό σήμαινε μια πολύ προοδευτική προσέγγιση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, καθώς επίσης και για το «οικογενειακά προσανατολισμένο» σεξ, με μια δόση ειρωνείας.

 

«Κανείς από εμάς δεν ακολουθεί πιστά την κοινή λογική, όσο κι αν θέλουμε να το πιστεύουμε. Υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξει κανείς: ένας είναι να προσπαθήσει να αρνηθεί και να καταπιέσει τα συναισθήματά του και να πιέσει τον εαυτό του να γίνει «λογικός». Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να κοροϊδέψει τον εαυτό του. Ο άλλος είναι να παραδεχτεί τα συναισθήματά του και να τα βγάλει στο φως».

3. Private Sex Advice To Women, 1917
Ο οδηγός αυτός γράφτηκε από το συγγραφέα R.B. Armitage, M.D., για «τις νέες συζύγους και όσες πρόκειται σύντομα να παντρευτούν». Κι ενώ μπορεί να ήταν ένα ακόμη βιβλίο που έγραψε ένας άντρας απευθυνόμενος στις γυναίκες και το σώμα τους, το σπουδαίο με αυτό είναι ότι ο συγγραφέας τονίζει τη σημασία του να σχεδιάζει κανείς την απόκτηση παιδιών και το βάρος που φέρνει η απόφαση αυτή.

4. Kama Sutra
Όλοι έχουν ακουστά (έστω) το Κάμα Σούτρα. Στα σανσκριτικά η λέξη Kama σημαίνει αισθησιακή ευχαρίστηση (ένας από τους τέσσερις στόχους στον ινδουιστικό τρόπο ζωής) και η λέξη Sutra σημαίνει «κλωστή».

Το Kama Sutra είναι μια μεγάλη συλλογή πεζογραφίας, ποίησης και (τελικά) εικονογραφήσεων, η οποία λειτούργησε τόσο ως πρακτικός οδηγός για το σεξ, όσο και μια πραγματεία για την αγάπη, την οικογένεια και την ευημερία.

 

Ωστόσο, όσο «άνετο» κι αν μοιάζει στους σύγχρονους ανθρώπους, εμπεριέχει και περίεργα στοιχεία, όπως για παράδειγμα: το «αρχαίο βιάγκρα» ηλικίας 2.400 ετών. Το Kama Sutra προτείνει να δοκιμάσετε… το κεντρί μιας μέλισσας.

5. The Canons of Theodore, ca. 900
Ιρλανδοί μοναχοί έγραψαν τον 6ο αιώνα έναν οδηγό, που περιλάμβανε τις… αμαρτίες που ένας μοναχός θα μπορούσε να ακούσει σε μια εξομολόγηση. Κάλυπταν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από δολοφονίες μέχρι φαγητά, όμως το σεξ παρέμενε το κυρίαρχο στοιχείο. Το εγχειρίδιο «The Canons of Theodore» είναι ένα παράδειγμα αυτών. Οι τιμωρίες που συστήνονται δεν είναι τόσο περίεργες, όμως τα «αμαρτήματα» που καταγράφονται δίνουν μια εικόνα του τι… συνέβαινε την εποχή εκείνη.

www.newsbeast.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ