Newsroom

Newsroom

Ερντογάν: Νοοτροπία σταυροφόρων η ευρωπαϊκή κριτική μετά το "ναι" στο δημοψήφισμα

«Η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα επιτέθηκαν σε εμάς» είπε ενώπιον υποστηρικτών του, ο Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις επικρίσεις των ευρωπαίων παρατηρητών για το δημοψήφισμα. Πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ένταξη στην ΕΕ και αν χρειαστεί θα κάνει δημοψήφισμα για να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες.

58f4fd331dc52410198b46f3

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταηίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του «δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ», σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα.

Απευθυνόμενος στους παρατηρητές είπε: «να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας». Έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευση της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αρκεί να μας ενημερώσουν. Δήλωσε μάλιστα ότι η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας τον υποδέχτηκε νωρίτερα πλήθος υποστηρικτών του. Η αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν διέσχισε τους δρόμους της Άγκυρας με κατεύθυνση το προεδρικό μέγαρο, υπό τις επευφημίες χιλιάδων ανθρώπων που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια κατά μήκος της διαδρομής για να τον χαιρετίσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» αφού τεθεί σε ισχύ η συνταγματική αναθεώρηση.

Επιπλέον, καταδίκασε τη «νοοτροπία των σταυροφόρων» που έχει η Δύση, αφού Ευρωπαίοι παρατηρητές άσκησαν αυστηρή κριτική στις συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

«Η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα επιτέθηκαν σε εμάς» τόνισε ενώπιον του ενθουσιώδους πλήθους, απαντώντας στις επικρίσεις των παρατηρητών.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δεν έδωσε ωστόσο καμία απάντηση στις κατηγορίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Αψηφώντας τις σφοδρές επικρίσεις, το κυβερνών κόμμα ήδη ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στα τέλη Απριλίου στον Ερντογάν να επιστρέψει στους κόλπους του, κάτι που προβλέπει η συνταγματική αναθεώρηση, αφού έως σήμερα ο πρόεδρος δεν μπορούσε να είναι μέλος ενός κόμματος.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός