Ερντογάν: Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Την εκτίμηση ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία, "παγώνοντας" το ακροατήριο, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.

5aaa42b01dc52442048b45e3

«Οι
ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία,
γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας
και μπορεί να γίνει η αιτία για να
ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το
ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί
χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη
Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και
της Ρωσίας και του Ιράν», ανέφερε ο
πρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα
κάλεσε τους Τούρκους να είναι
προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα
λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε
προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο
Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για
όλα τα ενδεχόμενα».

«Παράγουμε όπλα γιατί έχουμε κακούς γείτονες»

Αναφορικά με την άκρατη παραγωγή οπλισμού και οπλικών συστημάτων, ο Τούρκος πρόεδρος την απέδωσε στην «κακή γειτονία», αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε ομιλία του ενώπιον κοινοταρχών ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.

«Το 1974 κατά την ”ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου” με την ”επιχείρηση αποσιώπησης” κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας)» είπε χαρακτηριστικά.

«Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράγουμε» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Πυρά κατά Ε.Ε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε η Ε.Ε., την οποία κατηγόρησε με αφορμή την έγκριση της νέας δόσης προς τη χώρα μας, ύψους 3 δισ. ευρώ, για τη φιλοξενία προσφύγων.

Σε δηλώσεις του από το προεδρικό μέγαρο, ο Ερντογάν τόνισε πως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα δίνοντάς της 400 δισ. ευρώ.

«Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθάνε με ανταλλάγματα. Αλλά, όταν η Τουρκία έχει προβλήματα, της γυρίζουν την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ό,τι κατάφερε το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταβολή της δεύτερης δόσης, ύψους 3 δισ. ευρώ, στην Τουρκία, για τη φιλοξενία των προσφύγων σε ειδικές δομές.