Newsroom

Newsroom

Έριχναν νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Λιοσίων

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα που χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης…

hyta

Για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα που χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, 49 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρησης αποβλήτων γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες πετούσαν στην χωματερή των Άνω Λιοσίων νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία επιβάλλεται να διαχωρίζονται ενδονοσοκομειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση, για να μην μολύνεται το περιβάλλον.
Οι συλλήψεις έγιναν όταν εντοπίστηκε απο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής φορτηγό να αδειάζει απόβλητα στη χωματερή.
Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίματα υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.ά.), κάποια από τα οποία είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον, χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.
Το φορτηγό κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
naftemporiki.gr