Newsroom

Newsroom

Έρευνες για παράνομες υιοθεσίες στη Μαγνησία

Φάκελοι με έγγραφα για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσίας βρεφών μέσα στο 2013 βρέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο δικηγόρου που…

astynomia 11

Φάκελοι με έγγραφα για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσίας βρεφών μέσα στο 2013 βρέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο δικηγόρου που συνελήφθη, μαζί με άλλα έξι άτομα, για υπόθεση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία.
Από τα έγγραφα, τα οποία απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για δικαστική εκτίμηση, προκύπτουν τρεις περιπτώσεις με βιολογικούς γονείς Βούλγαρους και μία με Έλληνες.
Μεταξύ των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση είναι επίσης μία 24χρονη Βουλγάρα, μητέρα βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και άλλοι τέσσερις Βούλγαροι, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Συνελήφθη επίσης ο ενδιαφερόμενος αγοραστής – ένας 62χρονος Έλληνας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς ως υποψήφιος πατέρας θα κατέβαλλε το ποσό των 5.000 ευρώ για την υιοθεσία του αγοριού. Η αρχική συνεννόηση είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, και η 24χρονη μεταφέρθηκε στο Αλμυρό Μαγνησίας στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Ο τοκετός έγινε στις 5 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου.
Οι έξι εκ των επτά συνελήφθησαν την Πέμπτη, ενώ η μητέρα με το βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Την Παρασκευή συνελήφθη και ο δικηγόρος, ο οποίος έφερνε τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με μεσάζοντα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει:
για τον υποψήφιο πατέρα του βρέφους το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία,
για την μητέρα του τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανηλίκου τέκνου κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία
για τους υπόλοιπους συλληφθέντες τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα, καθώς και για αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων παράνομων υιοθεσιών. naftemporiki

 

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…