"Εποικοδομητική η συζήτηση" στο EWG, αλλά χωρίς απόφαση

Παρά την «εποικοδομητική συζήτηση» -σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης- στο EuroWorking Group, δεν προέκυψε απόφαση για το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με το ραντεβού των εκπροσώπων των κρατών μελών να ανανεώνεται για αύριο, Τετάρτη.

58596b411dc5243e2e8b4a3c

Κατά τα λεγόμενα αξιωματούχου Ευρωζώνης, εποικοδομητική ήταν η συζήτηση τόσο για τις έκτακτες παροχές της κυβέρνησης όσο και για το αν αυτές είναι συμβατές με το ελληνικό πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των θεσμών για να «ξεμπλοκάρουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα διευθέτησης του χρέους.

«Οι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πληροφορίες από άλλη κοινοτική πηγή, κάνουν λόγο για αισιόδοξα μηνύματα μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, εκτιμώντας πως αν η κυβέρνηση παραθέσει τις σχετικές διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, τότε όλες οι πλευρές θα συναινέσουν στο «ξεπάγωμα» των μέτρων.

Άξιο αναφοράς ότι  το Βερολίνο είναι προσηλωμένο στην άποψή πως οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συνάδουν με τις ελληνικές υποχρεώσεις, με την Κομισιόν να τηρεί άκρως αντίθετη στάση. Παράλληλα, οι θεσμοί, μολονότι ασκούν κριτική, δεν καταλήγουν σε κάποιο αρνητικό συμπέρασμα.

Εκεί όπου υπάρχουν αμφισημίες, είναι ως προς τις ακριβείς επιπτώσεις στο πλεόνασμα του 2016 –και στην αμφισημία αυτή βασίζονται τέσσερις ή πέντε χώρες, που ζητούν να υπάρξουν πρόσθετες εξηγήσεις ώστε να γίνει κατανοητό το θέμα.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…